Roermond

 
 
 
 

Over Roermond

Roermond zet in op groei

Terwijl het in veel gemeentes niet meer mogelijk is op nieuwe locaties te ontwikkelen, bestaat deze mogelijkheid in de gemeente Roermond nog wel. De gemeente zegt dat dit komt doordat ze wil inzetten op groei in plaats van krimp. Roermond denkt een groot scala aan ondernemers te kunnen aantrekken door zich te profileren als regiostad en economisch sterk gebied. In het bijzonder zet ze in op de maakindustrie en haar functie als koopstad met kwalitatief hoogwaardige locaties.

Op dit moment zijn er enkele grote projecten in ontwikkeling, zoals Jazz City, waarin onder andere het Designer Outlet Center is gelegen. Voor dit outlet center, dat het grootste is van de Benelux en Duitsland, is een uitbreiding van in totaal 17.350 m² gepland die gefaseerd gerealiseerd gaat worden. Tevens staan hier onder andere een hotel met 138 kamers, een restaurant en 300 appartementen gepland. Ook de Zuidelijke Stadsrand en de Roerdelta zijn volop in ontwikkeling. Op dit laatste bedrijvenpark is in september 2012 De Cultuurfabriek geopend. De Cultuurfabriek is ongeveer 8000 m² groot en huisvest onder andere een theater en een poppodium.

Naast groei door de mogelijkheid om nieuwe kantoorruimte aan de voorraad toe te voegen, is de gemeente bereid mee te werken aan herontwikkeling door verruiming van de bestemmingsplannen. Roermond zegt geen actief grondbeleid te voeren, maar regionale samenwerkingen door middel van de Ontwikkelings Maatschappij Midden Limburg, Retail & Business Academy en overige organen wel belangrijk te vinden. Tevens worden er activiteiten ondernomen om de leegstand te beperken. De cijfers van PropertyNL laten zien dat het aanbod in de gemeente ten opzichte van vorig jaar met 18% is gedaald naar 24.509 m².

+ Lees de volledige tekst

Nieuws