CooperSurgical huurt distributiecentrum in Roermond

Medisch technologiebedrijf CooperSurgical heeft een langjarig huurcontract voor een distributiecentrum van 18.000 m² in Roermond.

CooperSurgical tekende een langjarig huurcontract voor een van de twee distributiecentra die Panattoni ontwikkelt in Roermond op het nieuwe Panattoni Park Roermond.

Het Amerikaanse CooperSurgical is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van fertiliteitsgeneeskunde en vrouwengezondheidszorg en ontwikkelt gespecialiseerde medische hulpmiddelen zoals vruchtbaarheidsbehandelingen, testen en apparatuur voor zorgprofessionals binnen dit vakgebied. Het distributiecentrum waarin CooperSurgical haar intrek neemt, wordt onderdeel van haar Nederlandse en internationale distributienetwerk voor de gezondheidszorg.

Het distributiecentrum van CooperSurgical wordt gebouwd op het terrein van een voormalige grindfabriek en zal bestaan uit een kantoor, magazijn en trainingsruimten. De komende maanden wordt het gebouw volgens Breeam-NL certificering afgebouwd tot een distributiecentrum dat naadloos aansluit bij de strenge ESG-eisen en duurzaamheidsambities van CooperSurgical. Het distributiecentrum van CooperSurgical is gelegen op het toekomstbestendige Panattoni Park Roermond van circa 43.000 m². Naast het gebouw van CooperSurgical is op het park een tweede distributiecentrum van circa 25.000 m² in aanbouw.

Het terrein is door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) verkocht aan Panattoni Nederland. Zowel OML als de gemeente Roermond hebben een belangrijke rol gespeeld bij de herontwikkeling van het terrein en waren betrokken bij het ontwerp en de bouwplannen voor deze nieuwe duurzame bedrijfslocatie. Aandacht voor het welzijn van de gebruiker en de omgeving stonden hierbij centraal. Het terrein krijgt naast een fietsenstalling en parkeerruimte met elektrische laadpalen ook een groene invulling om de ecologische waarde van het park te vergroten en de lokale biodiversiteit te ondersteunen. 

Panattoni Park Roermond is ontworpen door Palazzo Group en wordt gebouwd door Goldbeck Nederland. CBRE en JLL traden op als adviseurs van Panattoni, Colliers trad op als adviseur van CooperSurgical bij de verhuurtransactie.

 

Scroll naar boven