Tilburg

215.579 inwoners4 locaties
 
Spoorlaan 181
5038 CB Tilburg
Postbus 90155
5000 LH Tilburg
T: 14 013
M: business@tilburg.nl
www.tilburg.nl
tilburg.nl/ondernemers/vastgoed
Tw: @gemeentetilburg
F:facebook.com/gemeentetilburg

15-215-VGB-Banner-351x100pxVolop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen

Tilburg is de zevende stad van Nederland en vormt het centrum van de regio Hart van Brabant. Een stad met ruim 215.000 inwoners die nog steeds groeit en waar innovatie voorop staat. Tilburg stond voorheen bekend als één van de belangrijkste textielsteden van Nederland. Inmiddels heeft deze klassieke industrie plaats gemaakt voor moderne industrie en is met name de logistieke sector uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke knooppunten van Nederland.

Goede bereikbaarheid

Door de centrale ligging in Zuid-Nederland vormt Tilburg een knooppunt op de corridor Rotterdam-Roergebied en verder naar Midden-Europa. Door een goede ontsluiting over weg, water en spoor biedt Tilburg een uitstekend vestigingsklimaat voor bedrijven. Tilburg ligt aan de A58 met aansluitend een rondweg om de stad. Binnen de stad zorgen de ringbanen voor een goede verkeersdoorstroming. Om het centrum ligt de cityring die garant staat voor een uitstekende bereikbaarheid van de binnenstad.

Tilburg ligt ook aan het Wilhelminakanaal. Dit kanaal wordt verbreed en verdiept zodat nog grotere schepen (categorie IV) de Tilburgse containerterminals kunnen bereiken. Tilburg heeft drie treinstations. De railterminal zorgt ook voor een internationale verbinding over het spoor voor goederenvervoer. Tot slot liggen er diverse internationale luchthavens, waaronder Eindhoven, Schiphol, Rotterdam en Maastricht, binnen een bereik van een half tot anderhalf uur van Tilburg.

Diversiteit aan onderwijs

Tilburg biedt als studentenstad een uitstekende voedingsbodem voor kennisintensieve bedrijven. Ruim 35.000 studenten bevolken Tilburg University en de verschillende Hogescholen. Hiermee is Tilburg één van de grootste studentensteden van ons land. De studenten vormen een bron van jong talent voor het bedrijfsleven. Veel internationale bedrijven kiezen om die reden voor Tilburg. Naast de master en bachelor opleidingen zijn er ook veel beroepsgeoriënteerde onderwijsinstellingen in de stad, zoals het ROC en De Rooi Pannen.

Ruim arbeidspotentieel

Tilburgse bedrijven onderhouden uitstekende contacten met intermediairs op de arbeidsmarkt. Vanwege een breed aanbod aan opleidingen is veel en divers talent aanwezig in Tilburg en de regio Hart van Brabant. De verschillende partners die actief zijn op de regionale arbeidsmarkt zijn gericht op arbeidsmarktvernieuwing. Zo zet iedereen zich in om zo snel als mogelijk de juiste match tussen werkzoekenden en werkgevers te realiseren.

Aantrekkelijk woonklimaat

Tilburg beschikt over een kwalitatieve goede woningvoorraad waarin voor iedereen een geschikte woning te vinden is. Ook aan ontspanning en cultuur ontbreekt er niets in de regio. Naast musea en theater- en muziekpodia is Tilburg een échte evenementenstad. De stad grenst aan een van de belangrijkste natuurgebieden in Nederland: de Loonse en Drunense Duinen. Ook de attractieparken Efteling en Beekse Bergen liggen op fietsafstand van Tilburg.

Treinverbinding met China

Sinds begin 2016 is er een treinverbinding voor goederenvervoer tussen het Chinese Chengdu en Tilburg/Rotterdam. De Chengdu–Tilburg–Rotterdam Express rijdt in vijftien dagen tussen China en Nederland. Het vervoer van goederen per trein is drie keer zo snel als via water en de helft goedkoper dan vervoer per vliegtuig. De treinverbinding maakt deel uit van de samenwerking tussen de Rotterdamse haven en Mid-Brabant: Get ahead in Europe. Lees meer op www.getaheadineurope.com en www.makeitintilburg.nl.

Kortom: waarom Tilburg

Veel bedrijven hebben hun plek in Tilburg gevonden en zorgen voor een stabiele economie. Om nieuwe bedrijven en inwoners de ruimte te bieden zijn veel nieuwe gebiedsontwikkelingen gaande zoals de Spoorzone en Piushaven. Tilburg leunt niet achterover. Daarvoor wil de stad veel te graag verder vooruit. Voor goede nieuwe ontwikkelingen is dus nog volop ruimte.

Kijk hier naar ondernemer Florent Claassen over Tilburg als de vestigingsplaats van zijn onderneming:

Tradepark 58, december 2018

 

Stadsheer

Stadsheer

 

 

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Ruimte om te groeien

Wij geven je in Tilburg de ruimte om te groeien, letterlijk en figuurlijk. Met 1100 bruto hectare grond, leuke beschikbare panden, een lage huur/grondprijs en een goede bereikbaarheid kun je vooruit. Daarnaast is Tilburg een stad waar hulp van alle kanten komt: gemeente, ondernemers, onderwijs en bewoners. Wij stropen onze mouwen op en gaan samen voor het maximale.

Groei in meters

Heb je veel ruimte nodig? Met 1100 bruto hectare bedrijventerrein is Tilburg koploper in Brabant. En het aanbod blijft groeien: Tilburg ontwikkelt nog steeds nieuwe bedrijventerreinen. Kijk voor de actuele status op www.tilburg.nl/ondernemers/vastgoed. Tilburg beschikt over vijftien bedrijventerreinen met een duidelijk eigen profiel. Dat varieert van kleinschalige hightech-bedrijven tot logistieke reuzen en productiebedrijven. De grote logistieke sector en de uitstekende ligging ten opzichte van Europa maken Tilburg tot een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland.

Alle bedrijventerreinen hebben een uitstekende infrastructuur en bieden ruimte voor groei. De vierkante meterprijs is gunstig en dat maakt vestiging in Tilburg wel héél aantrekkelijk. Uniek is de samenwerking binnen Vitaal Tilburg. Ondernemers op bedrijventerreinen verenigen zich om de kwaliteit van de bedrijventerreinen en het vestigingsklimaat te verbeteren. Vitaal Tilburg heeft inmiddels een glasvezelnetwerk, truckparking en gezamenlijke beveiliging gerealiseerd.

Maar ook middenin de stad is veel te vinden: kantoorlocaties, retail, horecapanden, binnenwijkse bedrijventerreinen of een creatieve hotspot. En ben je student of zelfstandig ondernemer? Tilburg biedt meer dan voldoende inspirerende flexlocaties, waar je heerlijk kunt werken en kunt sparren met andere ondernemers .

Hulp bij ondernemen

Niet alleen ruimte bieden we, ook hulp bij jouw onderneming. Gemeente, Starterslift, Station 88 en BOM zijn allemaal partijen die je verder helpen groeien.

 

+ Lees de volledige tekst

Wie is wie?

Natasja Mengedé

Acquisiteur gemeente Tilburg

T: 06-52571090

M: natasja.mengede@tilburg.nl

Karin Croes

Acquisiteur gemeente Tilburg

T: 06-51710284

M: karin.croes@tilburg.nl

 

Nieuws