Hurks/ULC geselecteerd voor nieuwbouw ETZ in Tilburg

Hurks is geselecteerd voor de realisatie van de nieuwbouw van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), in samenwerking met ULC Installatietechniek.

Het betreft het technisch ontwerp en de nieuwbouw van zowel het acuut centrum als de eerste torenkliniek op de locatie ETZ Elisabeth in Tilburg.

Het project, met een totaaloppervlakte van circa 35.500 m², omvat verschillende essentiële faciliteiten, waaronder een acuut centrum voor onder andere Spoedeisende Hulp, Huisartsenspoedpost, operatiekamers en verbindingsgangen die aansluiten op het bestaande ziekenhuis. Het project past bij de jarenlange ervaring van Hurks met de bouw en verbouw van ziekenhuizen.

Krachten gebundeld

Voor het prestigieuze nieuwbouwproject zal Hurks de krachten bundelen in een consortium met ULC Installatietechniek. ULC is thuis in installatietechniek en technisch beheer.

De bouwkundige werkzaamheden bestaan uit het realiseren van een beton constructie, aluminium gevels en het afbouwpakket. De betonnen constructie zal deels in het werk gestort worden en deels geprefabriceerd worden. De bouw zal worden uitgevoerd in meerdere gelijktijdige fasen, met een geplande start na de bouwvak van 2024. Naar verwachting zal het project eind 2026 worden opgeleverd.

Het nieuwbouwproject levert een aanzienlijke bijdrage aan de opdracht waar het ETZ voor staat, namelijk de concentratie van de acute en klinische zorg in de regio.

Scroll naar boven