Den Haag

Waarde onroerende zaken van panden niet-woningen

WOZ-waarde

14.578

Gemiddeld aantal banen op basis van CBS onderzoek

Banen

283.600

Aantal bedrijfsvestigingen exclusief bedrijfsvestigingen in de sectoren overheid, onderwijs en zorg

Bedrijven

62.080

Gebruikstransacties-kantoren, bedrijfsruimte en logistiek in m2

Transacties

87.880

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 0-20 jaar en het aantal personen van 20-65 jaar

Groene Druk

35%

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen

Nieuwbouw­woningen

2.820

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 65 jaar of ouder en het aantal personen van 20-65 jaar

Grijze Druk

23%

Welkom in Den Haag

Met een bruisend historisch stadscentrum, veel groen en het strand op fietsafstand is Den Haag een fantastische plek om te wonen. Den Haag heeft een verfrissende diversiteit dankzij de combinatie van moderne architectuur en bekende historische locaties. Ook vind je er een dynamisch ondernemingsklimaat en is de stad een broedplaats voor innovatie. Den Haag heeft voor elk wat wils, of je er nu woont, werkt of op bezoek bent.

Werken in Den Haag

Den Haag staat bekend als de ‘Stad van Vrede en Recht’ en loopt al meer dan 100 jaar voorop op het gebied van mensenrechten. Maar de afgelopen jaren zijn er ook andere enorm succesvolle sectoren ontstaan, waaronder financiën, energie, IT en de beveiligingsindustrie. Naast de uitzonderlijke balans tussen werk en privé en een prachtige omgeving, is de Haagse arbeidsmarkt zeer internationaal (je vindt er meer dan 200 internationale organisaties en kennisinstituten) en een geweldige plek om je carrière op te bouwen.

Het Central Innovation District in Den Haag

Het Central Innovation District (CID) is het economische hart van Den Haag en de regio en heeft enorme mogelijkheden. Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied, in 23.000 woningen. Ook de komende jaren wordt er veel ontwikkeld en geïnvesteerd in dit deel van de stad om nog betere mogelijkheden voor (maatschappelijk relevant) zakendoen te creëren. Met het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan. Met aantrekkingskracht voor talent, bedrijvigheid en kennis, waardoor nieuwe werkgelegenheid ontstaat.

ImpactCity

Den Haag is de stad voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld en biedt als ImpactCity een breed scala aan kansen en diensten aan ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen. Het stimuleren van innovatie op dit gebied zorgt ervoor dat deze reputatie ook in de toekomst zichtbaar blijft. Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt NGO’s, onderzoekscentra, kennisinstituten, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die het verschil willen maken. Dit resulteert in een levendig en toonaangevend impact ecosysteem.

Wonen in Den Haag

Den Haag staat op plek nummer 1 op de lijst van de beste levenskwaliteit van Europa (Quality of Life Index 2023). De stad heeft een bruisend historisch stadscentrum, is omgeven door bossen en groen en ligt zelfs op korte fietsafstand van het strand! Kortom, een heerlijke plek om te wonen, met een internationale en toch gemoedelijke sfeer, met veel cultuur en van alles om te ontdekken. Het is centraal gelegen en heeft efficiënte vervoersverbindingen naar de rest van Nederland, Europa en de rest van de wereld

Stad van vrede en recht

Den Haag is wereldwijd de internationale stad van vrede en recht met boegbeelden als het Vredespaleis, Internationaal Gerechtshof, Europol en het internationaal Strafhof. Elke dag werken tienduizenden mensen hier aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld. De opening van het Vredespaleis in 1913 was één van de mijlpalen binnen de geschiedenis van Den Haag als stad van vrede en recht.

Stad aan zee

Den Haag is een stad met internationale allure die toch leefbaar en persoonlijk blijft. Alles in de hele stad ligt op amper een steenworp afstand. Inclusief de zee. Stap in de historische binnenstad op de tram en binnen een kwartier sta je op het elf kilometer lange Haagse strand. De ideale plek om even bij te komen van alle drukte en inspiratie op te doen voor nieuwe ideeën.

Regeringscentrum

Den Haag is van oudsher een open stad, waar de koninklijke familie woont en werkt. En het is de zetel van de Nederlandse regering, waar dagelijks cruciale beslissingen worden genomen over de toekomst van het land. Daarom kiezen vele bedrijven, studenten, diplomaten en non-profitorganisaties voor Den Haag. Want hier kun je je netwerk uitbreiden, invloed uitoefenen op wat er om je heen gebeurt en een verschil maken in het land en in de wereld.

Nieuws uit Den Haag

Scroll naar boven