Sectie5 koopt Haags appartementencomplex

Sectie5 heeft voor een van haar woningfondsen een appartementencomplex met 128 woningen in het Statenkwartier in Den Haag gekocht.

Verkoper is Amvest. De emissie van het betreffende woningfonds is voltekend en succesvol geplaatst bij particuliere beleggers.

Het aan de Cornelis de Wittlaan gelegen complex in Den Haag omvat 128 appartementen met een onderliggende parkeergarage en is in 2000 gerealiseerd. De appartementen beschikken over toekomstbestendige energielabels en hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 103 m². De woningen zijn hiermee uitermate geschikt voor een uitpondstrategie. Naast het beleggerskapitaal werd de financiering van deze transactie verstrekt door ING REF.

Waardecreatie

Thijs Burger, Investment Manager bij Sectie5: ‘Met deze prachtige aankoop zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van ons label NL Woningfondsen. Deze woningen bieden uitstekende mogelijkheden voor uitponden en daarmee waardecreatie voor onze beleggers. Het aankoopproces werd binnen een zeer korte termijn afgerond wat onze executiekracht onderstreept, ook bij grotere transacties. Wij blijven actief op zoek naar hoogwaardige uitpondproducten in de markt.’

Sectie5 werd bijgestaan door Lexence. Amvest werd juridisch begeleid door BarentsKrans en de commerciële begeleiding werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Scroll naar boven