Alleen labels A tot C in Mariahoeve Den Haag

De afgelopen jaren renoveerde en verduurzaamde Staedion ruim 1.700 woningen in Mariahoeve. Met de start van de werkzaamheden in het het Denenburg, is dit het laatste complex in Mariahoeve dat Staedion aanpakt

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, en Olaf de Lange, directeur Van Omme en De Groot, gaven dinsdag het startsein voor de renovatie van 176 woningen in het wooncomplex Denenburg in de wijk Mariahoeve in Den Haag. Dit deden zij door met een hoogwerker een vleermuizenkast op te hangen aan de gevel.

Alle woningen in Mariahoeve die energielabel E, F en G hadden, hebben straks een A-, B- of C-label. Dit sluit aan bij de landelijke afspraken om uiterlijk in 2028 geen E-, F- en G-labels meer te hebben, met de uitzondering voor woningen die vervangen worden.

Onderhoud en isolatie

Bij het Denenburg begint Staedion met het onderhoud en de isolatie van de buitenkant, zodat de bewoners daar snel profijt van hebben. Halverwege 2025 zijn de werkzaamheden klaar. Na de verduurzaming en renovatie zijn de woningen zo ver mogelijk voorbereid op de energietransitie en daarmee klaar voor de overgang van aardgas naar duurzame alternatieven, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of warmtenet en elektrisch koken.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De renovatie geeft de woningen aan het Denenburg niet alleen een mooie uitstraling, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in hun woning, want wonen gaat over mensen. En voel je je thuis, dan komt dat gevoel ook ten goede aan je eigen omgeving en buurt.“

Scroll naar boven