Lelystad: Readyforliving start woningbouw in Hanzepark

5 Februari 2016 – De in Amsterdam gevestigde ontwikkelaar Readyforliving is een nieuw project begonnen in Lelystad. Wethouder Wonen van Lelystad, Jop Fackeldey, heeft de eerste paal geslagen van 10 eengezinswoningen in Hanzepark Lelystad.

‘Dit is ons zesde project in Lelystad in één jaar tijd. Met onze turnkey woningen, volledig naar smaak van de bewoner, zijn we de grootste ontwikkelaar in Lelystad geworden’, aldus vastgoedontwikkelaar Radboud de Jong.
De Jong en zijn partners begonnen ReadyforLiving Projectontwikkeling in 2014. De ontwikkelaar speelt in op de nieuwe hypotheekregels. ‘Bij ons wordt een woning volledig afgebouwd binnen de verkoopprijs. Hierdoor kan een hypotheek worden verstrekt voor zowel casco als volledige luxe afwerking. De koper kan de volledige afwerking naar eigen smaak uitzoeken in onze 3000 m2 grote showroom in Lelystad.’ De verkoopprijzen waarmee ReadyforLiving adverteert zijn inclusief luxe keuken, badkamer, vloer en wandafwerking. Allemaal nagelvaste items die volgens de AFM vallen binnen de hypotheek. ‘Onze huizen zijn volledig klaar om direct bij oplevering bewoond te worden’, aldus De Jong.
Wethouder Fackeldey is blij met de groeiende belangstelling voor nieuwbouw in de stad. Dit tweede nieuwbouwproject van ReadyforLiving in Hanzepark was binnen één week verkocht. ‘Het is tijd om Lelystad met een onderscheidend woningaanbod en met de woonkwaliteiten die de stad biedt goed neer te zetten.’ De gemeente zoekt samenwerking met marktpartijen om zo te komen tot aansprekende woonproducten.
Hanzepark ligt naast het station Lelystad. De woningen worden na de zomer van 2016 opgeleverd. Aannemer is ReadyforLiving Bouw in samenwerking met Hegeman Groep uit Zwolle.
Readyforliving heeft inmiddels 31 woningen in Lelystad gebouwd en daar nog eens 34 woningen in aanbouw. Daarnaast heeft ze 14 woningen in de verkoop in Creil (Noordoostpolder).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws