Plan voor 2500 woonunits voor arbeidsmigranten in Lelystad

Het Van der Valk-concern heeft een plan voor huisvesting van 2500 arbeidsmigranten in Lelystad tegenover de bestaande vestiging.

Dat heeft omroep Flevoland gemeld. Het terrein waar de International Campus Lelystad moet komen is van de gemeente, maar Van der Valk Investmens (VDVI) heeft een recht van koop. Op de locatie aan de Minervaweg moet woonruimte komen voor 2500 arbeidsmigranten.

Voorzieningen

De campus bestaat volgens de plannen uit meerdere gebouwen met maximaal vier bouwlagen. Daarnaast komen er de nodige voorzieningen bij.  

Het college van B&W is volgens omroep Flevoland positief over de plannen. Lelystad heeft een tekort aan huisvesting en wil voorkomen dat daardoor misstanden ontstaan. Verdere ontwikkeling van de plannen moet worden voorafgegaan door een haalbaarheidsonderzoek dat binnen acht maanden moet worden afgerond.

Tijdelijk

VDVI heeft ervaring met dergelijke huisvesting in Lelystad. In het voormalige rechtbankcomplex Lelystaete op Maerlant 10 in Lelystad zijn appartementen voor arbeidsmigranten gebouwd. Het pand heeft 66 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen 66 appartementen. Er zijn appartementen met twee, drie, en vier gemeubileerde slaapkamers, een huiskamer, eigen keuken en douche/wc voor gedeeld gebruik. De status van het pand is tijdelijke huisvesting tot en met 2025. 

 

Scroll naar boven