Deventer

Waarde onroerende zaken van panden niet-woningen

WOZ-waarde

2.003

Gemiddeld aantal banen op basis van CBS onderzoek

Banen

49.800

Aantal bedrijfsvestigingen exclusief bedrijfsvestigingen in de sectoren overheid, onderwijs en zorg

Bedrijven

8.315

Gebruikstransacties-kantoren, bedrijfsruimte en logistiek in m2

Transacties

15.760

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 0-20 jaar en het aantal personen van 20-65 jaar

Groene Druk

36%

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen

Nieuwbouw­woningen

153

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 65 jaar of ouder en het aantal personen van 20-65 jaar

Grijze Druk

30%

De gastvrije Hanzestad Deventer is een heerlijke stad om te werken én te wonen. De monumentale binnenstad ademt historie, gastvrijheid en gezelligheid. Maar Deventer is ook een eigentijdse stad, met toonaangevende evenementen en faciliteiten die naadloos aansluiten op de behoeften van inwoners en ondernemers. Rondom Deventer ligt een prachtig groen en waterrijk gebied.

De stad ligt strategisch aan een knooppunt van snelwegen. Direct aan de A1 rijdt u binnen een uur naar de Randstad en bent u zelfs nog sneller in Duitsland. Met 10 minuten bereikt u de A50, de snelweg Noordoost-Nederland en Zuid-Nederland met elkaar verbindt. Deventer ligt er strategisch tussenin.

Intercityknooppunt Deventer heeft meerdere treinverbindingen per uur met Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Enschede, Roosendaal en Zwolle. En iedere 2 uur vertrekt er een internationale intercity naar Berlijn.

Gelegen aan de IJssel beschikt de Hanzestad over ideale waterverbindingen. Via de IJssel is Noord-Nederland bereikbaar en in zuidelijke richting geeft de aansluiting op de Rijn verbinding met de industriegebieden in Duitsland of de Randstad. Het Twentekanaal richting Enschede ligt op nog geen uur varen.

A1 Bedrijvenpark Deventer

A1 Bedrijvenpark Deventer biedt ondernemers alle kansen om groot, groter, groots te ondernemen. Naast de goede aansluiting op verschillende Europese transportroutes en een binnenhaven aan de IJssel beschikt de regio over voldoende arbeidspotentieel. Kavels op het bedrijvenpark zijn direct beschikbaar. Van 0,5 tot 15 hectare of meer.

Onder meer de strategische ligging, de flexibele verkaveling en natuurlijk de Hanzestad Deventer maken A1 Bedrijvenpark Deventer een eersteklas vestigingslocatie. Dit geldt voor mkb-ondernemers met grootse ondernemersplannen en eveneens voor bedrijven in de logistiek of maakindustrie die grootse ruimte nodig hebben.

Toonaangevende bedrijven als wielerploeg Team Sunweb, Van der Valk Exclusief en Metos professionele keukens en spoelkeukens hebben inmiddels een plek gevonden op het bedrijventerrein.

De feiten:

  • Van 0,5 tot 15 hectare of meer
  • Flexibele verkaveling
  • 2 kilometer zichtlocaties aan de A1
  • Logistieke hotspot
  • Ruime milieucategorieën mogelijk
  • Maximale bouwhoogte – afhankelijk van de locatie – tot 20 meter
  • Alle voorzieningen, zoals glasvezel, beschikbaar
  • Bouwrijp en direct beschikbaar
  • Kavelprijzen vanaf 125 euro p/m2

Nieuws uit Deventer

Contactpersonen Deventer

Theo van Raaij

+ 31 (0)6 51 69 60 23

tbfg.van.raaij@deventer.nl

Scroll naar boven