Deventer

99.300 inwoners1 locatie
Grote Kerkhof 1 7411 KT T: 14 0570 M: gemeente@deventer.nl www.Deventer.nl   www.deventer.nl

logo-gemeente-deventerDe gastvrije Hanzestad Deventer is een heerlijke stad om te werken én te wonen. De monumentale binnenstad ademt historie, gastvrijheid en gezelligheid. Maar Deventer is ook een eigentijdse stad, met toonaangevende evenementen en faciliteiten die naadloos aansluiten op de behoeften van inwoners en ondernemers. Rondom Deventer ligt een prachtig groen en waterrijk gebied.

De stad ligt strategisch aan een knooppunt van snelwegen. Direct aan de A1 rijdt u binnen een uur naar de Randstad en bent u zelfs nog sneller in Duitsland. Met 10 minuten bereikt u de A50, de snelweg Noordoost-Nederland en Zuid-Nederland met elkaar verbindt. Deventer ligt er strategisch tussenin.

Intercityknooppunt Deventer heeft meerdere treinverbindingen per uur met Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Enschede, Roosendaal en Zwolle. En iedere 2 uur vertrekt er een internationale intercity naar Berlijn.

Gelegen aan de IJssel beschikt de Hanzestad over ideale waterverbindingen. Via de IJssel is Noord-Nederland bereikbaar en in zuidelijke richting geeft de aansluiting op de Rijn verbinding met de industriegebieden in Duitsland of de Randstad. Het Twentekanaal richting Enschede ligt op nog geen uur varen.

 

A1 Bedrijvenpark Deventer

A1 Bedrijvenpark Deventer biedt ondernemers alle kansen om groot, groter, groots te ondernemen. Naast de goede aansluiting op verschillende Europese transportroutes en een binnenhaven aan de IJssel beschikt de regio over voldoende arbeidspotentieel. Kavels op het bedrijvenpark zijn direct beschikbaar. Van 0,5 tot 15 hectare of meer.

Onder meer de strategische ligging, de flexibele verkaveling en natuurlijk de Hanzestad Deventer maken A1 Bedrijvenpark Deventer een eersteklas vestigingslocatie. Dit geldt voor mkb-ondernemers met grootse ondernemersplannen en eveneens voor bedrijven in de logistiek of maakindustrie die grootse ruimte nodig hebben.

Toonaangevende bedrijven als wielerploeg Team Sunweb, Van der Valk Exclusief en Metos professionele keukens en spoelkeukens hebben inmiddels een plek gevonden op het bedrijventerrein.

De feiten:

  • Van 0,5 tot 15 hectare of meer
  • Flexibele verkaveling
  • 2 kilometer zichtlocaties aan de A1
  • Logistieke hotspot
  • Ruime milieucategorieën mogelijk
  • Maximale bouwhoogte – afhankelijk van de locatie – tot 20 meter
  • Alle voorzieningen, zoals glasvezel, beschikbaar
  • Bouwrijp en direct beschikbaar
  • Kavelprijzen vanaf 125 euro p/m2
+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Boeiende be-leefstad

Met zijn historische binnenstad, de IJssel en het groene buitengebied is Deventer een heerlijke stad om te werken én te wonen. Het aanbod van het erfgoed kan zich meten met steden als Maastricht en Den Bosch. De Boeiende be-leefstad is voor de Deventer economie dan ook van groot belang: de vrijetijdseconomie en de detailhandel zijn samen goed voor ruim 17% van de banen in 2010. Het aantal arbeidsplaatsen in deze sectoren groeit.

Deventer vormt het sfeervolle decor voor diverse festivals, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekken zoals het internationale  straattheaterfestival Deventer op Stelten, Europa’s grootste boekenmarkt en het Dickens Festijn.

 

Duurzame maakstad

Bedden, boeken, chemische producten, CV-ketels, fietsen, kruidkoek, worst… Deventer kent van oudsher een sterke maakindustrie. Dit blijkt uit de cijfers: de maakindustrie is tegenwoordig goed voor 14% van de banen in de stad en omgeving. Ook nu liggen er voor de maakindustrie volop kansen in Deventer. De stad herbergt opvallend veel innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten in chemie en biotechnologie. Daarbij ontwikkelt het Deventer bedrijfsleven zich tot koploper in Cleantech: schone technologie voor een groene, energieneutrale toekomst.

 

Open informatiestad

Deventer telt opmerkelijk veel advies- en ingenieursbureaus, ict-, internet- en contentbedrijven en hieraan gerelateerde HBO-opleidingen op Hogeschool Saxion. Deze informatie-industrie is tegenwoordig de snelst groeiende sector van Deventer en goed voor 21% van de banen. Dat is geen toeval: informatie is al eeuwen een handelsmerk van Deventer. Vanaf de eerste uitgevers, drukkerijen en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, tot en met de boekenmarkt en het bibliotheek-innovatielab van nu.

In totaal telt Deventer bijna 6.000 bedrijven. Een groot deel is aangesloten bij zakelijke netwerken, zoals de Deventer Kring van Werkgevers of MKB Deventer. Om te klankborden of te netwerken. MKB Deventer is de grootste ondernemersvereniging in Nederland. De Deventer Kring van Werkgevers is de werkgeversorganisatie waar kennis, kunde en netwerken worden gedeeld. Kijk voor meer informatie op: www.mkbdeventer.nl of www.dkwdeventer.nl.

Deventer en de regio hebben een veerkrachtige arbeidsmarkt en er is voldoende arbeidspotentieel beschikbaar. De Hanzestad heeft een breed aanbod van gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen. Kenmerkend voor de beroepsbevolking is de Sallandse werkmentaliteit: een combinatie van slim denken, nuchter doen en een hoge betrokkenheid.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws