HVBM Vastgoed en Bruil leveren DC Deventer op aan Plus

Het nieuwe distributiecentrum in Deventer is door HBC opgeleverd aan supermarkt keten Plus.

Het nieuwe vers distributiecentrum van Plus op A1 bedrijvenpark in Deventer is een ontwikkeling van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.

Onderverhuur

Bij oplevering wordt niet het volledige distributiecentrum door Plus gebruikt. Daarom wordt een gedeelte van circa 15.000 m² kantoor- en logistiek bedrijfsruimte voor onderverhuur aangeboden.

Het distributiecentrum wordt de komende tijd verder ingericht en gevuld met duizenden versproducten. Eind mei gaan de eerste leveringen richting de supermarkten.

Tony Vendrig, directeur Supply Chain Plus: ‘Met de opening van dit nieuwe vers distributiecentrum ronden we de supply chain integratie van Plus en Coop af. We kunnen de producten nu efficiënter, duurzamer en verser bij de klant krijgen.’

Hoge duurzaamheidseisen

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen. Energie wordt opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie van ruim 14.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 8 MWp, waarmee jaarlijks ruim 7 miljoen kWh aan zonnestroom wordt opgewekt. Dankzij al deze inspanningen is het Breeam Excellent ontwerpcertificaat behaald.

Vervanging

Het nieuwe distributiecentrum gaat het bestaande distributiecentrum in Deventer vervangen. Het gebouw is 77.000 m² groot en staat op een kavel ter grootte van ruim 13 hectare en is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. In het pand liggen straks 3.500 unieke versproducten, die via de 142 dockdeuren in de vrachtwagens worden geladen richting de 280 PLUS en Coop winkels die het distributiecentrum belevert.

Scroll naar boven