Bergen op Zoom

 
 
 
 

Over Bergen op Zoom

Gelegen in West-Brabant maakt Bergen op Zoom deel uit van een van de belangrijke logistieke gebieden in Nederland. In 2011 werd dit nog bevestigd door enkele grote transacties, waarbij distributieruimte werd gehuurd door TNT Fashion Group en Forever 21.

In de eerste drie kwartalen van 2012 waren nog geen transacties van deze orde te melden. Wel trok de gemeente een internationaal bedrijf aan. Het Britse Turbine Motor Works opent zijn eerste vestiging buiten het Verenigd Koninkrijk onder de naam Total Tanker Engineering & Maintenance en huurt hiervoor 2700 m² bedrijfsruimte.

De gemeente wil zich verder op de kaart zetten als logistiek centrum. Hiervoor zijn er plannen om een containerterminal te realiseren in de buitenhaven van Bergen op Zoom. Daardoor zal het vervoer over de weg afnemen. Vooruitlopend hierop is in 2007 een tijdelijke terminal, de Markiezaat Container Terminal, ingericht in de Theodorushaven.
De gemeente ziet ook kansen om de dienstverlenende sector in Bergen op Zoom te versterken. Dit wordt mede ingegeven door de recente doortrekking van de A4. De mogelijke kantoorlocaties die nu worden onderzocht zijn de Spoorzone en langs de Rooseveltlaan (stadsentree). Op langere termijn kan mogelijk kantoorruimte langs de A4 ontwikkeld worden.
Ook duurzaamheid wordt actief gestimuleerd. In 2012 werd het Campus Innovation Center (CIC) in gebruik genomen, dat onderdeel is van de Green Chemistry Campus. Op het CIC is ruimte voor open innovatie, samenwerking en businesscreatie. Naast vier bedrijven die zich hier vestigen heeft de Avans hogeschool op de campus het Centre of Expertise Biobased Economy opgezet.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws