Enschede: Union koopt winkelcentrum De Klanderij

15 Januari 2016 – Union Investment heeft voor € 117,975 mln winkelcentrum De Klanderij in Enschede overgenomen van ASR Dutch Prime Retail Fund. Dat blijkt uit inschrijvingen in het Kadaster.

Het winkelcentrum wordt geplaatst in UII Shopping Nr. 1, het institutionele open end fund voor winkelcentra van de Duitse institutionele fund manager Union Invest.
De Klanderij in Enschede heeft een metrage van 20.000 en in totaal 54 winkels. Het winkelcentrum aan de Van Heekplein is in 2004 opgeleverd en ontving in 2014 als eerste winkelcentrum een BREEAM NL Very Good certificaat. Uniek hierbij is dat niet alleen het winkelcentrum maar ook alle winkelunits gecertificeerd zijn. De ingrepen die zijn toegepast om dit haalbaar te maken zijn onder meer dat de roltrappen voorzien zijn van een start/stopsysteem, het winkelcentrum nu een gescheiden afvalinzamelingssysteem heeft en er een rioolstelsel is aangelegd met een apart systeem voor vuil- en regenwaterafvoer, waarbij het hemelwater opnieuw wordt gebruikt. Voor de verlichting van het winkelcentrum wordt nu gebruik gemaakt van led. Door de toepassing van led-verlichting is het verbruik van energie in het winkelcentrum gemiddeld met 50% gedaald.
Het UII Shopping Nr. 1 omvat zeven objecten gesitueerd in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Polen met een totale waarde van € 470 mln. De Klanderij is volledig verhuurd. Volgens ASR past het centrum niet in de strategie van de belegger om winkelcentra te bezitten in en rondom Enschede. Met de opbrengst wil ASR nieuwe investeringen doen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws