Venray

 
 
 
 

Over Venray

Venray verwelkomt grote distributiecentra in 2012

De ligging van Venray maakt de gemeente een aantrekkelijke plaats voor logistieke bedrijven. Begin 2012 werd dit bevestigd door een grote transactie. Microsoft huurde twee hallen van in totaal 40.000 m² ten behoeve van haar Europese distributiecentrum. Dat zal worden verplaatst vanuit Aken naar Venray. Een van deze hallen ligt op het bestaande terrein Smakterheide, de andere op het terrein De Blakt. Dit bedrijventerrein is nog ontwikkeling en kan nog meer bedrijven in de industrie of logistiek huisvesten. In september 2012 werd bekend dat Philips hier een distributiecentrum gaat vestigen. Het gebouw krijgt een oppervlakte van enkele tienduizenden vierkante meters en zal gebruikt worden door Philips Consumer Lifestyle. Ook hier is de vestiging het gevolg van een Europese hergroepering van activiteiten. De Blakt ligt direct aan de A73. Venray is daarnaast bereikbaar per spoor, via de containerhaven in Wanssum aan de Maas en de nabijgelegen vliegvelden Weeze en Eindhoven.

Venray richt zich echter niet alleen op logistiek. Ook de industrie, zorg en agribusiness zijn belangrijke sectoren. Daarnaast is het woon- en leefklimaat van Venray ook aantrekkelijk. Eind 2011 werd de stad verkozen tot de beste binnenstad in de categorie kleine steden.

Behalve De Blakt wordt in Venray nog een bedrijventerrein ontwikkeld waar nog ruimte beschikbaar is. Dit is De Hulst II, dat vooral voor kennisintensieve bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf is bestemd. Tot nu toe worden hier twee gebouwen gerealiseerd: een evenementenhal en een kantoor voor Inther Logistics. In 2013 verwacht de gemeente net als in 2012 ongeveer 5 ha grond uit te geven.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws