Veenendaal

 
 
 
 

Over Veenendaal

Nieuwe bedrijventerreinen langs A12

Veenendaal is in ontwikkeling van een dorp naar een stad. Dit heeft tot gevolg dat op veel plaatsen herontwikkeling plaatsvindt, zoals in het winkelhart en het stationskwartier. Aan de oostkant van het centrum van Veenendaal ligt project Brouwerspoort. Met Brouwerspoort krijgt Veenendaal er circa 5500 m² winkels, 1000 m² horeca, 500 woningen, een gracht, een cultuurplein en twee cultuurclusters bij. Ook de oude Hollandia Wolfabriek blijft zichtbaar.

Brouwerspoort is onderdeel van Centrumvisie 2030. Volgens deze visie moet het totale centrum vernieuwd worden, waarbij een afwisseling van wonen, werken, horeca en vrijetijdsvoorzieningen ontstaat. Ten zuiden van het centrum wordt gebied Zuidpoort herontwikkeld, waar woningen en winkels gerealiseerd worden.
2012 lijkt geen goed jaar te worden wat betreft de opname van bedrijfsruimte. De markt voor kantoorruimte doet het beter. Dit dankzij de aanhuur van 3100 m² door Unit4 in gebouw De Musketier. Dit gebouw van in totaal 7500 m² is in aanbouw op bedrijventerrein Het Vizier.
Unit4 is een softwarebedrijf. Dit past in de ambitie van Veenendaal om zich verder te profileren als ict-stad. In 2015 moet de ict een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming en ontwikkeling van de economische structuur.

Het Vizier is gelegen langs de A12 en maakt deel uit van het nieuwe gebied De Batterijen, dat bestemd is voor diverse bedrijfstypen. Het terrein is onderdeel van Food Valley. Ten oosten van De Batterijen wordt samen met de gemeente Ede het bedrijventerrein A12 gerealiseerd. Het totale terrein heeft een brutovloeroppervlakte van circa 100 ha.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws