Tiel

 
 
 
 

Over Tiel

Sterke bedrijfsruimtemarkt aan de Waal

De gemeente Tiel doet het de afgelopen jaren goed op de bedrijfsruimtemarkt. De opnamecijfers liggen dan ook op een hoog niveau, met een piek van 72.000 m² bedrijfsruimte in 2006. In 2012 kreeg de opname van bedrijfsruimte ook een impuls, door de komst van ND Logistics (10.000 m²) aan de Koelenhofstraat. De ligging langs de A2 en A15 en de Waal zorgt ervoor dat Tiel een interessante locatie is voor dergelijke logistieke bedrijven. De gemeente doet er samen met de ondernemers alles aan om Tiel interessant te houden voor bedrijven. Zo zijn de bedrijventerreinen centraal beveiligd en is er een glasvezelnetwerk voor de bedrijven. Voor nieuwe bedrijvigheid is er in de gemeente het bedrijvenpark Medel van 210 ha met grote kavels van 5 ha en een containerterminal. Hier zijn diverse kavels beschikbaar. De prognose voor uitgifte in heel Tiel in 2013 zit op circa 5 ha, gelijk aan die van 2012.

Kantoorruimte is in Tiel vooral geclusterd op kantorenpark Westroijen. Hier heeft de gemeente vooral geïnvesteerd in de infrastructuur en de ontsluiting. Tiel speelt echter een kleine rol op de kantoorruimtemarkt; slechts enkele duizenden meters kantoorruimte worden jaarlijks opgenomen.

Andere projecten in Tiel zijn de Westluidense Poort en de Santwijckse Poort. In het eerstgenoemde project moet een nieuw cultureel centrum komen op de locatie van een oude gasfabriek en daarnaast een aantal woningen. In het project de Santwijckse Poort, dat nabij het centrum ligt, moet bij oplevering in 2020 circa 5000 m² winkelruimte komen.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws