Hoorn

 
 
 
 

Over Hoorn

Hoorn start met uitgifte nieuw bedrijventerrein

Voor het eerst sinds een aantal jaren is er weer bedrijfsgrond beschikbaar in Hoorn. Dat is gebeurd met de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Het Zevenhuis. Dit terrein zal in totaal 25 ha beslaan en richt zich op bedrijven in de sector ‘gemengd bedrijf’ met een maximale kavelgrootte van 1,5 ha. Voor grotere bedrijven kan in de toekomst bedrijventerrein Distriport worden ontwikkeld, maar de toekomst daarvan is nog onzeker.

De gemeente Hoorn zegt sterk in te zetten op regionale samenwerking, waardoor er een relatieve schaarste aan werklocaties ontstaat. Er is regionaal een verzakelijkingsagenda uitgewerkt, waarmee de leegstand wordt teruggedrongen en bestaande bouw wordt verduurzaamd. De gemeente is hiermee al bezig geweest. Een aantal verouderde bedrijventerreinen zijn de afgelopen jaren geherstructureerd. Daarnaast is op alle werklocaties parkmanagement actief. Hierdoor zijn de terreinen over het algemeen aantrekkelijk en kennen ze weinig leegstand.

Een langlopend project is de Poort van Hoorn. Onder deze naam zal het stationsgebied de komende jaren opnieuw vorm gaan krijgen. Naast veranderingen aan de infrastructuur biedt dit project ruimte voor kantoren, winkels en woningen.
Vanaf 2013 zal de N23 tussen Alkmaar en Zwolle worden opgewaardeerd. Hierdoor wordt de verbinding van Hoorn in deze richtingen verbeterd. Aan de A7 wordt in 2012 nog begonnen met de bouw van een Van der Valk hotel met een bioscoop en casino. Dit complex ligt in het vrijetijdspark De Blauwe Berg. Hier worden 225 woningen en een park ontwikkeld.

+ Lees de volledige tekst