Heerhugowaard

 
 
 
 

Over Heerhugowaard

Groei in de zorgsector

De handel en zorg zijn de sectoren die in Heerhugowaard de meeste werkgelegenheid bieden. In 2012 werd dan ook weinig kantoorruimte opgenomen, maar wel werden ruimten verhuurd aan zorginstellingen als de Parnassia Bavo Groep en Stichting Viva! Zorggroep. De laatste zal in het kantoorpand Forum II ruimte transformeren tot een woonzorgvoorziening. De werkgelegenheid in de zorg zal nog toenemen, want eind 2015 zal Medisch Centrum Alkmaar een nieuw ziekenhuis openen op kantorenpark Beveland in Heerhugowaard.

In 2012 is gestart met de ontwikkeling van bedrijventerrein De Vaandel in het noorden van Heerhugowaard. Dit is waarschijnlijk het laatste bedrijventerrein voor de gemeente. Het is bovendien de enige locatie waar grond beschikbaar is voor bedrijven. De gemeente verwacht dat in 2035 alle kavels zijn uitgegeven.
Het stationsgebied wordt het komende decennium tegelijk met de kop van het aangrenzende bedrijventerrein Zandhorst (her)ontwikkeld tot een hoogwaardig woon- en werkmilieu. Bij de aanpak van het stationsgebied is veel aandacht voor duurzaam (openbaar) vervoer. Ook het Stadshart wordt vernieuwd, waarbij winkelcentrum Middenwaard met 10.000 m² zal worden uitgebreid.

Tot 2015 bouwt Heerhugowaard ongeveer 2350 woningen. Het inwonertal groeit volgens de structuurvisie tot 60.000 in 2030. De energieneutrale woonwijk Stad van de Zon wordt met 2900 woningen de grootste emissieneutrale wijk ter wereld. Inmiddels is twee derde gereed. In De Draai komen 2700 woningen in een dorpse setting. De bouw van de eerste woningen is inmiddels van start gegaan. Bij Broekhorn worden 520 woningen gebouwd. In deze wijk zal naast woningen ook ruimte zijn voor kantoren op een aparte kantorenstrook.

+ Lees de volledige tekst