Doetinchem

56.514 (1-1-2015) inwoners1 locatie
 
 
Raadhuisstraat 2 7000 HA Doetinchem T: 0314 377 377  

Over Doetinchem

Centrumgemeente met gezond ondernemersklimaat

Het is goed ondernemen in gemeente Doetinchem. Hier vindt u ruimte om te ondernemen en om te wonen. Hier hebt u niet de files die u thuis gewend bent. Hier vindt u mensen die aan één woord genoeg hebben. Hier kunt u werken.

En als u vrij bent? Dan kunt u hier ook uitstekend ontspannen. En niet onbelangrijk: ook uw klanten zijn in de buurt. Want de grootste markten van Europa liggen gewoon om de hoek. Slaat u op de A18 rechtsaf, dan komt u in Rotterdam. Gaat u links, bent u zo in het Ruhrgebied.

Als ondernemer vindt u in de Doetinchem een groot aantal gelijkgestemden. Van jonge en innovatieve bedrijven tot vooraanstaande en internationale organisaties. Wij willen ondernemers faciliteren en inspireren. Bestaande bedrijventerreinen wordt nieuw leven ingeblazen. En er verrijzen nieuwe terreinen, zoals het A18 Bedrijvenpark. In de directe omgeving van het bedrijvenpark treft u een heel divers aanbod aan levendigheid en bedrijvigheid. Kortom: de gemeente heeft een gezond ondernemersklimaat.

Van alle gemakken voorzien

Door haar omvang vervult de gemeente Doetinchem een centrumfunctie in de Achterhoek. Zowel op maatschappelijk en cultureel als op economisch vlak. De binnenstad is een ‘koopcentrum’ geworden met veel winkels, restaurants en cafés. Ook de centrale ligging en een breed palet aan onderwijs, zorg, welzijn, sport, cultuur en recreatie spelen een belangrijke rol. Evenals de aanwezigheid van zo’n 4.200 bedrijven. Op 8.000 hectare wonen circa 57.000 mensen. En bijna 34.000 man uit Doetinchem en omgeving verdient er zijn brood. Zo zorgen we samen voor een stevige economische impuls.

Omring door natuur

Doetinchem heeft ook op natuur en cultureel vlak veel te bieden. Zo is het rondom Doetinchem heerlijk wandelen en fietsen in de natuur. De omgeving ontdekken kan trouwens ook vanaf het water tijdens een kanotocht over de Oude IJssel. In de stad kun je verder genieten van allerlei festivals, evenementen en het jaarlijkse stadsfeest aan het eind van de zomer.

Centraal gelegen

Naast de Achterhoek wordt Doetinchem omringd door drie stedelijke netwerken: de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de Stedendriehoek (waaronder Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en de Regio Twente (met onder meer Almelo, Enschede en Hengelo). Het Ruhrgebied – met ruim vijf miljoen mogelijke afnemers – ligt op korte afstand.

DoetinchemDoetinchem

Doetinchem

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Groeigemeente met zes bedrijvenparken

Doetinchem is de centrumgemeente van de Achterhoek en dus ook de plek waar de meer dan 300.000 inwoners van deze regio inkopen of werken. Voor de aankopen en de beleving gaan de Achterhoekers graag naar de binnenstad en de inkoopcentra in Doetinchem. Daar hebben de consumenten de keuze uit talrijke gerenommeerde winkelketens en warenhuizen, maar ook uit gezellige boetieks en knusse winkeltjes. Ook de markt van Doetinchem is bekend in de wijde omgeving vanwege het grote aanbod aan stoffen. Doetinchem heeft een breed aanbod van horecaondernemingen, die met name om de Catharinakerk in het midden van de stad zijn geconcentreerd. In dit ‘centrum van beleving’ is er veel te beleven en vindt de bezoeker op het gebied van eten, drinken en amusement  altijd iets van zijn gading. Voor de vestiging van bedrijven heeft Doetinchem de beschikking over 6 bedrijvenparken waar meer dan 34.000 mensen werkzaam zijn.

Ook op cultureel gebied staat Doetinchem zijn mannetje. In het cultuurkwartier van onze stad zorgen het theater Amphion, het cultureel centrum Gruitpoort en de megabioscoop CineCity voor ontspanning en vermaak. Voor gasten van buiten heeft onze gemeente de beschikking over 2 hotels.

Naast werken en winkelen is Doetinchem ook de stad waar je woont. Onze stad heeft mooie groene woonwijken met alle voorzieningen. Met de fiets ben je snel in het prachtige groene landschap van de Achterhoek of in de bruisende binnenstad: compact maar toch ook weids is het kenmerk van deze stad!

De stad Doetinchem groeit nog steeds. Voor de vestiging van nieuwe bedrijven is onlangs het A18 Bedrijvenpark ontwikkeld, waar ook ondernemingen met een zwaardere milieucategorie terecht kunnen. Het team Economie van de gemeente Doetinchem begeleidt kandidaten bij de aankoop en vestiging van hun bedrijf op deze bedrijvenparken. Dit gaat snel, accuraat en met het juiste gevoel voor de klant.

Doetinchem is het centrum van de Achterhoek. Een regio, waar het goed wonen, werken en relaxen is.  Waar de mensen weten wat aanpakken is en waar je met  een goed glas op het terras de dag afsluit.

Door haar kwaliteiten en Duitsland als buur heeft Doetinchem in de Achterhoek de potentie om door te groeien naar een toppositie in  oostelijk Nederland. Maak van dit unieke aanbod gebruik en kom wonen, werken of vestig uw bedrijf in Doetinchem.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws