Capelle aan den IJssel

 
 
 
 

Over Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel is weinig ruimte meer om nieuwe gebouwen te ontwikkelen. Alleen op Fascinatio en Capelle Trade Centre zijn nog enkele kavels beschikbaar. Dit wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor nieuwe bedrijven om zich te vestigen.

Net als veel andere gemeentes kent Capelle aan den IJssel een behoorlijke leegstand van kantoren, namelijk 16%. Deze leegstand is verspreid over verschillende bedrijventerreinen en kantoorgebieden. Om de leegstand te verminderen heeft het college een plan van aanpak revitalisering bedrijventerrein Hoofdweg opgesteld. Daarnaast werkt Capelle samen met het Rotterdam Investment Agency aan de acquisitie van (internationale) bedrijven. Ook werkt de gemeente met het regiobestuur en stakeholders aan de aanpak van de leegstand in Rivium. Het initiatief op pandniveau legt de gemeente wel bij de eigenaren. In 2012 werden verschillende kantoortransacties gedaan op dit terrein; onder meer verhuurde Ping Properties 1000 m² kantoorruimte aan Yacht en FunktieMediair, beide onderdeel van de Randstad Groep. Eastman Chemicals tekende bij voor ruim 6000 m².

De gemeente is goed bereikbaar binnen de regio Rotterdam door de ligging aan snelwegen (A16 en A20), de Hollandsche IJssel en de metroverbinding. Een people mover (een bus zonder buschauffeur) van metrohalte Kralingse Zoom naar Rivium en tuktuks van station Alexander naar de Hoofdweg maken de werklocaties nog beter bereikbaar.
Verder versterkt de gemeente het ondernemersklimaat door regelmatig contact met het bedrijfsleven en de vermindering van regelgeving, korte termijnen voor afgifte van vergunningen en veel elektronische dienstverlening.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws