Breda

Waarde onroerende zaken van panden niet-woningen

WOZ-waarde

4.675

Gemiddeld aantal banen op basis van CBS onderzoek

Banen

107.400

Aantal bedrijfsvestigingen exclusief bedrijfsvestigingen in de sectoren overheid, onderwijs en zorg

Bedrijven

19.225

Gebruikstransacties-kantoren, bedrijfsruimte en logistiek in m2

Transacties

88.983

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 0-20 jaar en het aantal personen van 20-65 jaar

Groene Druk

35%

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen

Nieuwbouw­woningen

625

CBS, de verhouding tussen het aantal personen van 65 jaar of ouder en het aantal personen van 20-65 jaar

Grijze Druk

31%

De beste vestigingslocatie voor uw bedrijf? Dat is een plek waar ruimte is voor ontwikkeling en groei, waar het bruist van positieve energie, waar aandacht is voor technologische vernieuwing en waar u bereikbaar bent voor de hele wereld. En zou het niet geweldig zijn als op deze plek ook leefbaarheid centraal staat? Een omgeving vol natuur, historie, cultuur en topvoorzieningen, waar uw medewerkers met plezier wonen en werken? Breda brengt het allemaal samen.

Mooie winkels én gezellige horeca. De historische binnenstad én eigentijdse nieuwbouw. Het water én het park. Goede opleidingen én ambitieuze ondernemers. De allure van een grote stad én tegelijkertijd het gemoedelijke van een groot dorp. Breda is een groene, gastvrije, grenzeloze stad waar het fantastisch wonen, werken en recreëren is. Daarnaast werkt de stad er continu aan om de komende jaren nóg groener, gastvrijer en grenzelozer te worden. De focus ligt op toegepaste innovatie en creativiteit. Zo zorgen we in Breda samen voor een sterk ecosysteem waarin ondernemerschap kan bloeien. Onze ambitie is de internationale hotspot te worden voor toegepaste technologie en creativiteit.

Breda: 5 x Place to be

1. Strategisch gelegen en bereikbaar

Bent u op zoek naar een locatie met een optimale ligging? Breda ligt middenin een van de logistieke hotspots van Nederland. De stad ligt centraal op een knooppunt van snelwegen waarvan A16 en de A27 de belangrijkste zijn. De havens van Rotterdam en Antwerpen zijn binnen het uur te bereiken. Ook bereikt u vanaf station Breda Centraal met de hogesnelheidstrein maar liefst vier internationale luchthavens binnen ongeveer één uur: Schiphol, Rotterdam/The Hague Airport, Brussels Airport en Eindhoven Airport. Met Breda Airport beschikt Breda daarnaast over een eigen luchthaven, geschikt voor onder andere zakelijke vluchten. De vele internationale verbindingen maken Breda aantrekkelijk voor zowel internationaal georiënteerde bedrijven als toeristen.

2. Ondernemend en internationaal

Kiest u voor Breda, dan kiest u voor een stad die zakelijke dienstverlening hoog in het vaandel heeft en waar diverse internationale bedrijven hun Benelux hoofdkantoren hebben gevestigd. De stad ligt in een regio waar logistiek, biobased economy, agrofood en maintenance sterke clusters zijn. In de 50 Toplocaties van Elsevier bevindt Breda zich al jaren bovenin. Breda is ook een ondernemende stad met een sterk MKB, verantwoordelijk voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in de stad.  De stad  richt zich op de toekomst door zich te positioneren als Internationale Hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Het zijn die sectoren die zich sterk ontwikkelen en ingezet zullen worden om innovatie verder aan te jagen in de stad.

3. Dynamisch en kansrijk

In Breda is ruimte voor groei en ontwikkeling. De twee nieuwste grote bedrijventerreinen zijn het Rithmeesterpark aan de A16 en CrossMark Breda. Het Rithmeesterpark staat voor bereikbaarheid, flexibiliteit, ondernemerschap en betrokkenheid. Bedrijven krijgen er veel vrijheid om het terrein naar wens in te richten. CrossMark Breda is de verzamelnaam voor de drie zones vlakbij de historische binnenstad die volop in ontwikkeling zijn. De Spoorzone, het Havenkwartier en het Suikerkwartier waar creatief ondernemen gestimuleerd wordt en waar daarnaast ruimte is voor cultuur, een parkachtige omgeving en recreëren. Natuurlijk zijn er naast deze snel ontwikkelende gebieden nog talloze andere locaties in Breda waar u zich kunt vestigen. Of het nu midden in de karakteristieke binnenstad is, waar volop winkels en horeca gevestigd zijn of op een van de gunstig gelegen bedrijventerreinen.

4. Kennisgericht en hoogopgeleid

Breda is een echte kennisstad met een hoogopgeleide beroepsbevolking. Dit is mede te danken aan de vele toonaangevende onderwijsinstellingen in de stad met in totaal zo’n 30.000 (internationale) studenten. In Breda zijn onder meer de Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences en de Nederlandse Defensie Academie gevestigd. Deze scholen bieden onderwijs op HBO en academisch niveau en zijn meerdere malen als beste van Nederland beoordeeld. De zeer succesvolle Internationale School Breda, biedt onderwijs aan kinderen van expats. Een enorme pré wanneer u werkt met internationale medewerkers.

5. Bourgondisch en gastvrij

Breda is een bourgondische, gastvrije stad en biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat. De stad koestert haar historie en combineert dit met topvoorzieningen. Niet voor niets is Breda meerdere malen uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. U vindt hier kunst en cultuur op hoog niveau, een breed scala aan sporten, festivals en evenementen. Naast deze grootstedelijke dynamiek biedt Breda ook veel ruimte voor natuur en recreatie. De singels, de historische buitenplaatsen en het vele groen creëren een heerlijke plek om te wonen!

Gemeente Breda
Ruimtelijk Economisch Domein
Postbus 90156
4800 RH Breda 
www.breda.nl 

Nieuws uit Breda

Scroll naar boven