Breda

 
Gemeente Breda
Ruimtelijk Economisch Domein
Postbus 90156
4800 RH Breda www.breda.nl www.breda.nl

LOGO_BBHSBreda, the place to be

 

Breda is een gastvrije, bourgondische stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De economische kracht van Breda ligt in de verscheidenheid en het brede aanbod van bedrijvigheid. Ook is Breda de ultieme woonstad met een rijkgeschakeerd leefklimaat van natuur, historie, cultuur en topvoorzieningen. Vijf redenen waarom Breda dé place to be is:

 1. Strategisch gelegen en bereikbaar
  Breda ligt op een knooppunt van snelwegen, met de A16 en de A27 als belangrijkste. Vanaf station Breda Centraal zijn onder meer met de hogesnelheidstrein maar liefst vier internationale luchthavens binnen ongeveer één uur te bereiken: Schiphol, Rotterdam/The Hague Airport, Brussels Airport en Eindhoven Airport. Met Breda Airport beschikt Breda daarnaast over een eigen luchthaven, geschikt voor onder andere zakelijke vluchten. De vele internationale verbindingen maken Breda aantrekkelijk voor zowel internationaal georiënteerde bedrijven als toeristen.
 2. Ondernemend en internationaal
  Sterke clusters in de regio zijn logistiek, biobased economy, agrofood en maintenance. Door haar strategische ligging behoort de regio West-Brabant op het gebied van distributie en logistiek tot de hotspots van Nederland. De stad staat steevast bovenin in de Elsevier 50 Toplocaties, gemeten naar de economische prestaties van gemeenten. Diverse internationale bedrijven hebben hun Benelux-hoofdkantoren in Breda gevestigd. Breda is ook een ondernemende stad met een sterk MKB, verantwoordelijk voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in de stad. Naast handel zijn de gezondheids- en welzijnszorg en de zakelijke dienstverlening de grootste werkgevers in Breda.
 3. Dynamisch en kansrijk
  Er zit weer volop dynamiek in de Bredase vastgoedmarkt. Breda is een aantrekkelijke woonstad en een van de groeiende provinciesteden. Met een sterke binnenstad en één van de grootste woonboulevards van Nederland is Breda een belangrijke winkelstad. De gemeente stuurt stevig op hotel-, kantoren- en bedrijfslocaties. Breda heeft duidelijk gekozen voor twee sterke economische ontwikkellocaties: Rithmeesterpark aan de A16 en het Stationskwartier.
 4. Kennisgericht en hoogopgeleid
  Breda is een echte kennisstad met een hoogopgeleide beroepsbevolking. Dit is mede te danken aan de vele toonaangevende onderwijsinstellingen in de stad met in totaal zo’n 30.000 (internationale) studenten. In Breda zijn onder meer de Avans Hogeschool, NHTV internationaal hoger onderwijs Breda en de Nederlandse Defensie Academie gevestigd. Deze scholen bieden onderwijs op HBO en Academisch niveau en zijn meerdere malen als beste van Nederland beoordeeld.  De zeer succesvolle Internationale School Breda, biedt onderwijs aan kinderen van expats en is een mooi voorbeeld van het aspect “internationalisering”.
 5. Bourgondisch en gastvrij
  Deze bourgondische stad biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat. De stad koestert haar historie en combineert dit met topvoorzieningen. Niet voor niets is Breda meerdere malen uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. U treft er een hoog niveau van kunst, cultuur en een breed scala aan scala aan sporten, festivals en evenementen. Naast deze hoogstedelijke dynamiek biedt Breda ook veel  ruimte voor natuur en recreatie.  De Singels, de historische buitenplaatsen en het vele groen creëren een prettig woon- en leefmilieu.
+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Unieke geografische ligging

Breda is de ideale basis voor het aanboren van nieuwe regionale markten op een steenworp afstand van België, Luxemburg, Noord-Frankrijk en zelfs Engeland of Duitsland. De stad dankt dit aan zijn unieke geografische ligging tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en zijn infrastructuur. Met het verdwijnen van internationale grenzen benut de gemeente haar internationale potentie maximaal.

De economische kracht van Breda ligt in de verscheidenheid en het brede aanbod van sectoren. Breda is een ondernemende stad met een sterk MKB, verantwoordelijk voor bijna driekwart van de werkgelegenheid, waaronder een groot aantal ZZP’ers. Naast handel (groot- en detailhandel) zijn de gezondheids- en welzijnszorg en de zakelijke dienstverlening de grootste werkgevers in Breda. De binnenstad van Breda behoort al jaren tot de top 10 van Nederlandse winkelsteden.

 

+ Lees de volledige tekst

Wie is wie?

Gerard Lutz

Ondernemersteam Gemeente Breda

Postbus 90156

4800 RH Breda

T: 076 – 529 8824

M: 06- 52 81 37 98

Mail: ondernemersteam@breda.nl

www.breda.nl

Nora van de Griend

Projectmanager Markt Programmering en Ontwikkeling Via Breda

Gemeente Breda

Afdeling Vastgoed Ontwikkeling

Directie Ontwikkeling

(M) 06 10 44 68 93

gjn.van.de.griend@breda.nl

www.viabreda.nl

Nieuws