Barendrecht

 
 
 
 

Over Barendrecht

Barendrecht is met de bouw van Vinexwijk Carnisselanden explosief gegroeid. In 1990 telde de gemeente nog geen 20.000 inwoners en nu wonen er ongeveer 47.000 mensen. Het winkelaanbod en andere voorzieningen hebben hiermee echter geen gelijke tred gehouden.

Daarom wordt het winkelgebied in het centrum van Barendrecht vernieuwd. Het plan behelst de nieuwbouw van 271 woningen, 8900 m² nieuwe winkelruimte (waarvan 7400 m² toevoeging) en maatschappelijke voorzieningen. Dit project is in 2012 aanbesteed. Het geheel moet in 2018 gereed zijn.

Barendrecht heeft weinig ruimte voor nieuwe bedrijven; de huidige terreinen zijn vrijwel vol. Alleen binnen de Spoorzone is ruimte beschikbaar. Het grote Barendrecht-Oost, deels op grondgebied van Ridderkerk, ligt tussen de A15 en A16 en de sporenbundel Rotterdam-Antwerpen/Ruhrgebied. Op het terrein zijn circa 450 bedrijven gevestigd met 6000 werknemers. Barendrecht-Oost is gespecialiseerd in nationale en internationale handel en distributie van aardappelen, groente en fruit en andere versproducten. Jaarlijks wordt ruim € 6 mrd verhandeld in deze sector. Het bedrijventerrein is de afgelopen jaren vernieuwd, het nieuwe station is gereed en het terrein heeft een betere ontsluiting en indeling gekregen.
Vaanpark is het nieuwste en grootste bedrijvenpark van Barendrecht. Het ligt centraal tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Barendrecht en is goed bereikbaar met de A29 en de A15. Vaanpark is onderdeel van nieuwbouwlocatie Carnisselande/Portland met 10.000 nieuwe woningen.

+ Lees de volledige tekst

Nieuws