Apeldoorn

160.000 inwoners3 locaties
 
Marktplein 1 7311 LG  Apeldoorn T: 14 055 (vanuit buitenland; +31 55 580 1555) M: gemeente@apeldoorn.nl     www.apeldoorn.nl

Apeldoorn_LOGO_kleurApeldoorn. In anderhalve eeuw uitgegroeid van bescheiden dorp tot een aantrekkelijke woon- en werkstad met tal van voorzieningen. Met ruim 160.000 inwoners is Apeldoorn de 11e grootste gemeente van Nederland. Met circa 100.000 arbeidsplaatsen is Apeldoorn economisch zeer sterk.

Wie Apeldoorn zegt, denkt onwillekeurig aan Paleis Het Loo, Het Omnisportcentrum, toeristische attracties als de Apenheul, park Berg en Bosch en de Julianatoren en de prachtige groene, bosrijke omgeving. Apeldoorn is ‘hoofdstad van de Veluwe’. Maar Apeldoorn is meer dan dat en heeft vele aantrekkelijke gezichten.

Voorzieningen

Apeldoorn biedt alle voorzieningen die je van een grote stad mag verwachten. Het oude dorpscentrum is nu een stadscentrum met een groot overdekt winkelcentrum, speciaalzaken, grootwinkelbedrijven, cafés, terrasjes, eethuizen en restaurants.

Apeldoorn is een groene stad met veel grote stadsparken en groenvoorzieningen in de woonwijken. Wie de kom van Apeldoorn verlaat, staat ineens op de Veluwe, één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa.

Werken

De gemeente Apeldoorn ontwikkelt zich op veelbelovende en duurzame wijze. Met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties wordt intensief samengewerkt. Apeldoorn biedt inmiddels plaats aan 11.932 grote en kleine bedrijven die bijna 100.000 mensen werk bieden. Apeldoornse bedrijven scoren hoog als het gaat om samenwerking bij innovatieprocessen, productinnovatie en omzet uit nieuwe producten.

Het gunstige ondernemersklimaat, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van een goed opgeleide beroepsbevolking, de aantrekkelijke woonwijken en de ligging bij een van de grootste natuurgebieden van Nederland, maken dat een groot aantal bedrijven en organisaties Apeldoorn al als vestigingsplaats heeft gekozen: de Belastingdienst, het Kadaster, Centraal Beheer Achmea, Sparta en Remeha.
De sectoren handel, openbaar bestuur, industrie en zakelijke dienstverlening zijn in Apeldoorn goed vertegenwoordigd. Andere belangrijke sectoren zijn maakindustrie, ICT, vrijetijdseconomie, de zorg, transport en logistiek.

Cleantech

Apeldoorn maakt onderdeel uit van de Cleantech Regio Stedendriehoek. Door maximaal in te zetten op schone technologie, koerst Apeldoorn op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is. Cleantech loopt als een groene draad door alle domeinen en sectoren: van productie tot (publieke) dienstverlening en van de zorg tot vrije tijdsbesteding.

Bereikbaarheid en centrale ligging

Apeldoorn ligt centraal en is zeer goed bereikbaar met een ligging langs de A1 en de A50, uitstekende treinverbindingen en vliegveld Teuge.

De centrale ligging maakt Apeldoorn tot een geschikte stad voor congressen, symposia en andere groepsactiviteiten. In en om de gemeente Apeldoorn zijn hiervoor vele tientallen geschikte en goed gekwalificeerde locaties te vinden.

Bedrijventerreinen en kantorenlocatie

Ondernemingen die met een nieuw gebouw aan de slag willen, kunnen terecht op één van de nieuwe bedrijventerreinen van Apeldoorn. Dat zijn er op dit moment drie. Daarnaast is een kantorenlocatie in ontwikkeling.

De Ecofactorij

Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid biedt Apeldoorn aantrekkelijke bedrijventerreinen. De Ecofactorij is er zo één. Speciaal ontwikkeld om logistieke bedrijven en productiebedrijven te kunnen huisvesten. Grote kavels (van 30.000 tot 100.000 m2) op een gebied van 100 hectare met milieucategorie tot en met 4 (en een enkele beperkt 5).

Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord

Vlakbij een belangrijke op- en afrit van de A50 ligt 60 hectare uitgeefbaar gebied met verschillende kavelgroottes voor verschillende milieucategorieën. Het bedrijvenpark bestaat uit diverse deelprojecten, waaronder ook woon/werkcombinaties. Het is speciaal ontwikkeld voor regionale MKB-bedrijven in de sectoren handel, dienstverlening, techniek en lichte industrie.

Bedrijventerrein Stadhoudersmolen

Dit bekende bedrijventerrein wordt momenteel aan de noordzijde uitgebreid zodat er 15 hectare extra beschikbaar komt. De kavelomvang loopt van 1.200 tot 18.000 m2 en er is plek voor bedrijven tot en met milieucategorie 3. Kleine en middelgrote bedrijven voor techniek, handel of dienstverlening kunnen hier goed terecht en er zijn ook woon/werklocaties beschikbaar.

Voor kantoren: de Zuidwestpoort

De zuidwestpoort is één van de belangrijkste entrees van de stad en daarmee een goede plek voor de grootste en belangrijkste kantorenlocatie van Apeldoorn. Het gebied beslaat de Europaweg en omgeving, vanaf de rijksweg A1 tot de Koning Stadhouderlaan.

 

 

 

 

 

 

 

+ Lees de volledige tekst

Locaties

Marktontwikkeling

Sterke en stabiele economie

Binnen Oost Nederland is Apeldoorn met een werkgelegenheid van bijna 100.000 arbeidsplaatsen één van de grote gemeenten. Belangrijke sectoren zijn de maakindustrie, zorg, toerisme, IT en transport/distributie.

De inzet is om de economische structuur verder te versterken door het stimuleren van innovatie en vernieuwing. Speciaal hiervoor is het programma Ondernemende Stad opgezet. Uit innovatie onderzoeken blijkt dat Apeldoornse bedrijven relatief goed zijn in het toepassen van nieuwe technologieën in hun producten en diensten. Gevestigd zijn o.a. het internationale centre of excellence voor media en IT en het R&D centre voor verwarmingsketels van Remeha.

Apeldoorn maakt deel uit van Cleantech Regio Stedendriehoek. Er zijn clusters van bedrijven opgezet rond cleantech thema’s als smart industry, energietransitie en hergebruik grondstoffen.

+ Lees de volledige tekst

Wie is wie?

S.L.M. (Sumiati) Albers

Acquisitiemanager

T: 06 – 53244068

M: s.albers@apeldoorn.nl

Tw: @ondernemen055sa

LinkedIn: Sumiati Albers

Nieuws