Zuid-Hollands avontuur voor Amerikaanse investeerder PGIM

Afgelopen week versterkte de wereldwijde Amerikaanse vermogensbeheerder PGIM zijn logistieke portefeuille aanzienlijk.

Zowel op de Maasvlakte als op Distripark Dordrecht verwierf PGIM panden die samen goed zijn voor 106.236 m² verhuurbaar oppervlak. Eind 2021 kocht PGIM 37.133 m² logistieke ruimte in Bleiswijk. In december 2020 was de eerste logistieke aankoop van PGIM in Nederland een distributiecentrum van DHL ter grootte van 17.639 m².

Ook geen onbekende in de Rotterdamse haven is belegger en ontwikkelaar DHG. Afgelopen week konden zij melden dat voor een van hun recentere ontwikkelingen, Smartlog Rotterdam 6, een langjarig huurcontract met Global Transport Solutions Group is afgesloten.

Het gehuurde omvat 18.881 m² warehouse, 1742 m² mezzanine en 349 m² kantoorruimte en zal gedeeltelijk worden onderverhuurd aan Wrist Klevenberg.

Bovengenoemde transacties zijn terug te vinden in de datasheet van week 8 van PropertyNL. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.

Scroll naar boven