Zeeuws DC in aanbouw verkocht

Ontwikkelaars Over Engh Vastgoed en Hercuton bereikten onlangs overeenstemming met EQT Exeter over de verwerving van een nieuw te bouwen duurzaam XXL distributiecentrum in Hulst.

Het gebouw wordt gerealiseerd op bedrijvenpark Hogeweg in Hulst op een kavel van ruim 20 hectare. Op het gebied van duurzaamheid is er extra aandacht gegeven aan de ruimtelijke inpassing door te kiezen voor inheemse plantensoorten om de biodiversiteit te bevorderen.

‘Wij hebben al een grote portefeuille in Nederland en zien deze ontwikkeling, die off market tot stand is gekomen, als een unieke toevoeging,’ aldus Roniek Bannink, principal bij EQT Exeter. ‘Mede door de schaarste van beschikbare kavels en de blijvende gebruikersvraag zal dit grootschalige DC zijn weg vinden naar de markt.’

Misja Bakker van Over Engh Vastgoed: ‘De bouw is inmiddels gestart en er is al concrete interesse van diverse gebruikers. De samenwerking met EQT geeft aan dat er aanhoudende interesse is van beleggers in het logistieke marktsegment.’ 

Hercuton is verantwoordelijk voor de bouw van dit duurzame bedrijfspand met een totale grootte van 118.000 m². Daarnaast worden er 1.000 parkeerplaatsen en 85 stallingsplaatsen gerealiseerd. De bouw is in januari 2023 gestart. De verwachte oplevering van fase 1 (zo’n 66.500 m²) vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024 en van fase 2 (zo’n 51.500 m²) eind 2024.

Uijthoven Vastgoedadvies bracht de transactie tot stand namens EQT Exeter. GT Law adviseerde de koper op juridisch en notarieel vlak. Verkoper is geadviseerd door AKD Benelux Lawyers.

Scroll naar boven