Woontoren Haut is opgeleverd

De hybride houten woontoren Haut aan de Amstel in Amsterdam is opgeleverd.

Het gebouw is een initiatief van Lingotto uit 2016, ontworpen door Team V Architectuur en Arup, en is gebouwd door JP van Eesteren.

Haut is met 21 verdiepingen het hoogste hybride houten gebouw van Nederland, vervaardigd met cross laminated timber (CLT) vloeren en wanden. De 52 woningen zijn opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen.

In 2016 was hoog bouwen in hout nog zeer vooruitstrevend. Inmiddels worden op het gebied van houtbouw vele nieuwe initiatieven ontplooid, ook door de bij Haut betrokken partijen. Lingotto heeft in 2021 HoutWerk opgeleverd, een kantoorgebouw in CLT in Utrecht; Team V Architectuur en Arup ontwerpen een van de grootste hybride houten kantoren van Nederland voor DPG Media in Amsterdam. JP van Eesteren bouwde het circulaire, houten kantoor voor Triodos Bank en is bij diverse nieuwe initiatieven in hout betrokken.

Haut heeft een Breeam Outstanding-certificaat behaald. Het gebouw heeft zonnepanelen in de gevel en op het dak, innovatieve installaties, groene daktuinen, slimme domotica en er zijn zo’n 100 vogelnesten in de gevel ‘verstopt’. 

Scroll naar boven