Woonstad Rotterdam koopt 80 huurwoningen

In nieuwbouwproject Nieuw Kralingen in Rotterdam komen 80 sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam.

Hiervoor ondertekende de woningcorporatie de koopovereenkomst van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK). OCNK is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van deze huurappartementen in Nieuw Kralingen. Het ontwerp hiervoor is van het architectenbureau Inbo. 

Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos. De huurwoningen zijn onderdeel van de eerste fase van het nieuwbouwproject, waarbij ongeveer 400 woningen worden gebouwd in Nieuw Kralingen.

De 80 sociale huurwoningen komen langs de toekomstige Bosdreef. Het worden overwegend driekamerappartementen in een levensloopbestendig appartementengebouw. De woningen zijn van veel gemakken voorzien: vloerverwarming, veel licht door de hoge ramen en de meeste woningen zijn gelijkvloers en per lift te bereiken.

‘De bouw is gestart in december 2021 en we verwachten dat huurders zo’n anderhalf jaar later, dus halverwege 2023, kunnen verhuizen’, zegt Erick Schouten, projectdirecteur van de OCNK. ‘Naast de sociale woningbouw is ook gestart met de bouw van huurappartementen in het middensegment én met de bouw van de eerste 43 koopwoningen in het deelplan ‘Aan de Boezem’. Met deze mix biedt Nieuw Kralingen een breed woningaanbod.’

Door Nieuw Kralingen wordt de westkant van het Kralingse Bos uitgebreid met zo’n 800 nieuwe woningen op het voormalige bedrijventerrein. Hiervoor wordt de Bosdreef verlegd, met aan de noordkant een compact businesspark. Door die verlegging ligt Nieuw Kralingen direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.

Scroll naar boven