Woongebouw De Bankier in Tilburg opgeleverd

De oplevering van de appartementen van nieuwbouwproject De Bankier werd donderdag gevierd met genodigden.

De Bankier is de nieuwste blikvanger van Tilburg en markeert met zijn 23 verdiepingen en 76 meter hoogte de hoek van de Spoorlaan en de Magazijnstraat. Het gebouw telt 120 appartementen, waarvan 70 voor de verhuur.

In het voorjaar van 2021 werd de eerste paal van De Bankier geslagen door bouwbedrijf Huybregts Relou. Na een bouwtijd van een kleine twee jaar is de oplevering van het project feestelijk gevierd.

Het pand is afgeleverd door ontwikkelcombinatie VOF Spoorlaan, bestaande uit CRA Vastgoed en Novaform Vastgoedontwikkelaars.

Zonder steiger

De centrumlocatie met belangrijke verkeersader beperkte de bouwplaats tot een postzegel en er werd gebouwd met minimale overlast voor de omgeving. Zo zijn de volledige gevel en constructie van 76 meter hoogte geprefabriceerd en zonder steiger gerealiseerd.

Duurzaamheid is voor de ontwikkelcombinatie een van de kernwaarden. De Bankier is in diverse opzichten een duurzaam project. De prefab bouwmethodiek maakt dat het gebouw in de toekomst gedemonteerd zou kunnen worden om elders hergebruikt te worden. De Bankier is bijna energieneutraal, wat uitzonderlijk is voor hoogbouw. Duurzaamheid komt ook tot uiting in het aanbieden van deelmobiliteit. Door gebruik van deelauto’s zijn er minder auto’s nodig. Beter voor mens en milieu.

Scroll naar boven