Woonforte transformeert kantoorpand in Alphen aan den Rijn naar woongebouw

Woningcorporatie Woonforte verbouwt een kantoorpand in Alphen aan den Rijn tot woongebouw met 131 appartementen.

In het pand De Barones aan de Prinses Margrietstraat 3 komen studio’s, twee- en driekamerwoningen  voor onder andere jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden), met of zonder kinderen. Vandaag ondertekenden Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw uit Reeuwijk, de aannemersovereenkomst. Begin 2023 wordt de oplevering van de sociale huurwoningen verwacht.  

De Barones was vanaf eind jaren 80 van de vorige eeuw het onderkomen van uitgever Samson, later opgegaan in Wolters Kluwer. Tot medio vorig jaar was vakbladuitgever VMN media een van de huurders van het pand. Eerder bood het tijdelijke huisvesting voor een middelbare school. 

Vergeer Bouw start vandaag al met het slopen van de binnenwanden van het gebouw. Hierdoor ontstaat er een grote ruimte, daarna bouwen zij de woningen op. De meeste woningen hebben straks ook een balkon. Ook de buitenkant van het gebouw wordt aangepakt. Zo komen er nieuwe ramen met isolerend glas, komen er balkons aan de gevel en wordt de gevel opgefrist.

 

Scroll naar boven