Woningproject Hier! in Amersfoort opgeleverd

De 165 nieuwe woningen van het project Hier! in Amersfoort zijn opgeleverd.

Hier!, aangekocht door woningcorporatie De Alliantie, bestaat uit twee gebouwen: één gebouw van ongeveer 23 meter hoog aan het Valleikanaal en een gebouw van ongeveer 60 meter hoog aan de Zangvogelweg. Hier! omvat 165 appartementen, waarvan 58 sociale huurappartementen en 107 vrijesectorhuurappartementen. Rondom de gebouwen ontstaat ondertussen al een parkachtige tuin. Vanuit deze tuin kun je ook in de ondergrondse parkeergarage komen.

Op de begane grond van de twee gebouwen is ruimte voor bedrijven. Hier vestigt zich een tandarts met lokale roots. Bouwbedrijf van de Ven had de realisatie van het gebouw in handen. Het ontwerp is van de hand van Eentien architecten uit Rotterdam, Jeroen van Bekkum is de architect. De Alliantie kocht het project turn key van Hier! vof, een samenwerking tussen Profund Vastgoedontwikkeling en Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek.

Balkon of terras

‘Hier! biedt ruimte aan 58 sociale huurappartementen’, vertelt gebiedsontwikkelaar Lieuwe Middelbrink. ‘Het gaat om 26 3-kamerappartementen en 23 2-kamerappartementen. De grootte van de appartementen verschilt van 43 tot 69 m². De meeste appartementen hebben een balkon of terras. We verhuren ook nog negen 2-kamerappartementen in het hoge gebouw in de sociale sector.’

Hier! omvat verder ook 107 vrijesectorhuurappartementen in deze toren. In dit gebouw is de keuken inclusief apparatuur. De badkamer en het toilet hebben luxe sanitair. Alle appartementen hebben vloerverwarming. Bovendien zijn de woningen gasloos. Met daarbij de klimaatadaptieve daktuin en een deelmobiliteitshub op het terrein is er aandacht voor duurzaamheid.

Scroll naar boven