Woningproject De Houttuin in Woerden opgeleverd

In Woerden zijn 265 duurzame appartementen in het project De Houttuin opgeleverd.

De Houttuin is het eerste project van een omvangrijke herontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw-Middelland naar een gemengd stedelijk woongebied.

De Houttuin is een ontwikkeling van BAM Wonen in samenwerking met Cazas Wonen. Op de voormalige locatie van het FNV-kantoor zijn zes moderne woongebouwen met in totaal 265 appartementen opgetrokken. De diversiteit aan woningen bestaat uit 82 sociale huurappartementen voor Cazas Wonen, 99 vrijesectorhuurappartementen voor CBRE Investment Management en 84 koopappartementen.

Stadscampus

De Houttuin is ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes die uitnodigen tot sociale interactie. De gebouwen hebben onder andere een goede isolatiewaarde, er is uitsluitend gebruikgemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn er zijn mos-sedumdaken aangebracht evenals vleermuiskasten in de gevels.

Ook de buitenruimte wordt maximaal duurzaam, ecologisch verantwoord en met oog voor biodiversiteit ingericht. De ruimte tussen de gebouwen is beplant met bomen, struiken en grassen. Het regenwater dat van de daken stroomt, wordt op het terrein opgevangen in wadi’s en in de langs het project gelegen sloot, om verdroging van de bodem te voorkomen.

Scroll naar boven