Woningplan voor Hardinxveld-Giessendam

Blokland Bouwpartners en de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het Hakgriendterrein en het Middenwetering-gebied.

Er komen zestig tot honderd nieuwe woningen, een nieuwe weg door de Middenwetering ontlast de Nieuweweg en de Hardinxveld-Giessendamse IJsclub krijgt een nieuw clubhuis en een wedstrijdbaan.

‘Voor ons ligt nu de taak om het gehele plan verder te ontwikkelen binnen de contouren van het plangebied voor woningbouw’, licht Arie Blokland namens Blokland Bouwpartners toe. ‘Onze planuitwerking omvat verschillende soorten woningen met een fraaie open structuur. Vanzelfsprekend wordt daarbij rekening gehouden met de wetering en de aansluiting op de nieuw aan te leggen weg.’

De aan te leggen weg biedt een structurele oplossing voor de afwikkeling van een groot deel van het verkeer dat nu de Nieuweweg gebruikt. Met de voltooiing van de nieuw aan te leggen weg wordt de huidige Nieuweweg ten noorden van de rotonde een zogenoemde ‘woonstraat’, niet bedoeld voor doorgaand verkeer.

Om het plan te kunnen uitvoeren, wordt de ijsbaan aangepast. De locatie van de ijsbaan blijft behouden met dezelfde omvang in vierkante meters. De afmetingen worden weliswaar gewijzigd, maar door Blokland Bouwpartners wordt een volledig nieuw en modern clubhuis gerealiseerd.

Scroll naar boven