Woningplan bij Goffert Stadion in Nijmegen opnieuw vertraagd

Een plan om tweehonderd woningen op of rond het Goffert Stadion in Nijmegen te ontwikkelen stokt.

Dat bleek deze week tijdens een supportersavond van de Nijmeegse voetbalclub NEC, waarover De Gelderlander heeft bericht. Het plan is om het stadion van de gemeente Nijmegen terug te kopen en het uit te breiden naar 15.000 zitplaatsen. Daarnaast zouden er ongeveer tweehonderd huurwoningen moeten komen in een woontoren of op de rand van het stadion.

De plannen zijn dit voorjaar ontwikkeld om de club een financieel stabielere basis te geven. NEC heeft ambities om in de eredivisie te blijven voetballen, maar daar is geld voor nodig. Een van de initiatiefnemers is investeerder Marcel Boekhoorn, die als fan al een aantal tonnen in de club heeft gestoken, maar de financiële hulp als iets tijdelijks beschouwt.

Boekhoorn haalde volgens De Gelderlander tijdens de bijeenkomst uit naar de gemeente Nijmegen. Hij verwijt de gemeente ‘dramatisch langzaam’ handelen en de prijs die de gemeente vraagt voor stadion De Goffert – € 8 miljoen – vindt hij te duur. Volgens Boekhoorn is dat veel te veel. Zonder de aanwezigheid van NEC als gebruiker is het volgens hem ‘nog geen euro waard’.

Scroll naar boven