Woningen in groene gezinswijk Zuidas

In Zuidas start volgend jaar de bouw van de eerste woningen in de groene, autoluwe gezinswijk Ravel.

Betrokken partijen hebben vandaag een optieovereenkomst getekend voor een van de projecten die als eerste start, de bouw van 75 grotere middeldure huurwoningen die geschikt zijn voor gezinnen. Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling gaat deze gezinswoningen ontwikkelen naar een winnend ontwerp van ‘Tic-Tac-Toe’ van VMX Architects en DS Landschapsarchitecten.

Op de plek waar voorheen de velden van voetbalclub AFC lagen, komt ruimte voor een nieuwe, autovrije stadswijk met circa 1350 woningen met een gemiddelde grootte van 80 m². Ruim de helft hiervan is bestemd voor gezinnen. De woningen worden verdeeld in 40 procent sociale huur, 40 procent voor middeninkomens en 20 procent voor het vrije segment.

De meer dan honderd balkons die verschillende kanten op wijzen en het lijnenspel van de gevel maken Tic-Tac-Toe tot een opvallend gebouw. De lichte houten gevelbekleding in combinatie met de zachtroze kleur en aardse tinten maakt dat het gebouw past in de natuurlijke omgeving, terwijl het er toch uitspringt.

De woningen zijn flexibel in te delen, en ook zijn er op elke verdieping collectieve ruimtes die vrij invulbaar zijn, bijvoorbeeld als logeerruimte, als thuiswerkruimte of als speelkamer. Op de begane grond biedt de dubbelhoge verdieping ruimte aan een fietsenstalling, een huiskamer, maatschappelijke voorzieningen, horeca en eventueel een klusruimte.

Scroll naar boven