Woningen De Vlijtsekade in Apeldoorn opgeleverd

BPD Woningfonds, de ontwikkelcombinatie BPD-Nikkels en Nikkels Bouwbedrijf hebben de sleutel overhandigd aan de bewoners van de 61 woningen in De Vlijtsekade fase 1b.

In fase 1b worden in totaal 62 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Naast de 23 woningen in de middenhuur bestaat deze fase uit 31 koopwoningen en 8 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Goede Woning. Alle woningen zijn ontworpen door SACON uit Zwolle en worden gebouwd door Nikkels Bouwbedrijf uit Twello.

De middenhuureengezinswoningen komen in eigendom van BPD Woningfonds dat zich richt op betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen voor huishoudens met een middeninkomen.

De Vlijtsekade is een nieuwbouwplan aan het Apeldoorns Kanaal. Het kanaal was in het verleden een belangrijke waterweg voor de aanliggende industrie. Inmiddels is de industriële reuring verdwenen, maar het robuuste karakter van toen leeft verder. Het oude industrieterrein wordt getransformeerd tot een woongebied. De architectuur van de nieuwbouw verwijst naar de fabriekspanden van vroeger. De nieuwe wijk, bestaande uit fase 1a, 1b en 2, heeft een autoluwe kade en is gelegen op loopafstand van het centrum van Apeldoorn.
Al in 2013 zijn de eerste robuuste pakhuizen, stadswoningen en kadewoningen langs de kade in fase 1a door BPD en Nikkels ontwikkeld en gerealiseerd.
De plannen voor fase 2 grenzend aan het Vlijtsepark worden momenteel in samenwerking met gemeente Apeldoorn uitgewerkt als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Kanaalzone.
De woningen in De Vlijtsekade zijn zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken over de nieuwste duurzame technieken en installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Zo hebben de woningen een luchtwarmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en een berging met een sedum dak. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een lagere energierekening. 

Scroll naar boven