Woningen De Bannehoven in Zaandijk opgeleverd

De Bannehoven is een nieuwe woonwijk centraal in Zaandijk, op de plek waar voorheen het gemeentehuis van Zaanstad stond.

Woningcorporatie Parteon verhuurt de 47 sociale huurwoningen. De woningen zijn onder andere geschikt voor mindervaliden en senioren, waardoor het project bijdraagt aan een betere doorstroming op de woningmarkt. Daarnaast zijn er 71 koopwoningen en 35 koopappartementen.

Houtloodsen

De architectuur van De Bannehoven is een knipoog naar de traditionele Zaanse houtloodsen en industriële gebouwen, omringd door groene ruimtes met een klimaatadaptieve inrichting. In dit project vind je opvallend veel groen, zowel tussen de woningen als in de omliggende hoven. Ook krijgt het bestaande Elvis Presleypark een upgrade.

Wadi’s

Bij de ontwikkeling van De Bannehoven is niet alleen rekening gehouden met woningbehoeften, maar ook met klimaatadaptatie. Door het gebruik van wadi’s in de hoven en een groene inrichting, overstijgt De Bannehoven de gestelde normen op het gebied van energiezuinigheid, groenvoorzieningen en waterbeheer. Een wadi is een natuurlijke waterafvoer waar overtollig water naartoe stroomt en in het grondwater zakt.

 

Scroll naar boven