Woningbouw op plek stadion Cambuur in Leeuwarden

Vastgoedontwikkelaar Leyten heeft met de gemeente overeenstemming bereikt over de bouw van 225 woningen en 275 appartementen op het Cambuur-terrein in Leeuwarden Oud-Oost.

Leyten is sinds 2010 eigenaar van het Cambuur-stadion en heeft de aankoop destijds gedaan vanwege de herontwikkelingspotentie. De voetbalclub verhuist eind 2023 naar een nieuw stadion. Ook worden naast gelegen voetbalvelden herontwikkeld.

Het plan voor Nieuw Oud-Oost omvat de realisatie van 500 woningen verdeeld over drie deelgebieden: gestapelde bouw aan het Cambuurplein, het ‘Stadion’ waarbij diverse bouwblokken in de contouren van een voetbalstadion rondom een openbaar grasveld worden gebouwd en ‘Wonen aan het park’ met vier blokken met grotendeels grondgebonden woningen in een parkachtige omgeving worden gerealiseerd.

De helft van de bouwproductie zal bestaan uit koopwoningen. Circa 150 sociale huurwoningen zijn bestemd voor drie corporaties: Elkien, WoonFriesland en Woonzorg Nederland. De resterende honderd woningen worden verhuurd in het middensegment. Start bouw is voorzien eind 2023.

Scroll naar boven