Wonam/FBRE en Dura realiseren honderden woningen in Zoetermeer

Wonam/FBRE heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West als bouwteampartner gekozen voor de voorbereiding en realisatie van Eleanor Park in Zoetermeer.

Op de locatie van het voormalige Rabobank-kantoor langs de Zuidweg in Rokkeveen verrijzen vier appartementengebouwen met 354 woningen in het groen.

Met een mix van huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen biedt Eleanor Park een thuis voor een diverse groep bewoners. Op 29 februari is de bouwteamovereenkomst getekend. Het plan is ontworpen door Conix RDBM Architects.

‘Na een plezierige voorbereiding van de plannen met de gemeente Zoetermeer en het participatieproces met de direct omwonenden is nu de volgende fase aangebroken: het verder vormgeven van een haalbaar ontwerp om de broodnodige en gewenste betaalbare woningen mogelijk te maken’, vertelt Gerard Kohsiek, directeur bij Wonam.

Tienduizend

Zoetermeer kampt met een aanzienlijk woningtekort, waarin de behoefte aan tienduizend nieuwe woningen in de komende tien tot vijftien jaar duidelijk naar voren komt. De stad is gegroeid door nieuwe wijken in weilanden te bouwen. Nu, tegen de grenzen van deze groei aan, richt Zoetermeer zich op de ruimte binnen de stadsgrenzen.

Eleanor Park beslaat veel verschillende typen appartementen, gezamenlijke daktuinen, commerciële ruimte, fietsenstallingen en een parkeergarage. Het project sluit naadloos aan op de bestaande structuur van de wijk Rokkeveen, waarin de groene structuur behouden blijft.

Planning

De komende periode onderzoekt het bouwteam welke duurzame materialen kunnen worden ingezet op het project en is het streven om het plan optimaal aan te sluiten op de wensen en behoeften van de buurt. De bouw wordt naar verwachting begin 2025 gestart.

Scroll naar boven