WLP verhuurt 75.000 m² in Oosterhout aan Primark

De bouw van nieuwe centra mag dan stokken, aan de vraagzijde in de logistiek is nog weinig te merken van tegenwind door stikstof en Poetin. Weerts Logistics Parks verhuurde liefst 75.000 m² in het Brabantse Oosterhout.

DC Oosterhout is een grootschalige logistieke ontwikkeling van Weerts Logistics Parks, die bestaat uit vier units van in totaal 75.000 m². Het complex staat op bedrijventerrein Vijf Eiken in Oosterhout, direct aan de snelweg A27, strategisch ten opzichte van de belangrijke Europese havens van Rotterdam en Antwerpen.

Medio 2021 is het complex speculatief in aanbouw genomen, eind 2022 zal het volledig worden opgeleverd. Ruim voor de opleveringsdatum is unit A (15.700 m²) verhuurd aan AS Watson. Onlangs zijn units B t/m D (60.000 m²) verhuurd aan Primark.

Primark gaat DC Oosterhout gebruiken voor bulkopslag en de belevering van Europese distributiecentra. Vanuit deze Europese distributiecentra worden winkels in Nederland en diverse andere Europese landen bevoorraad.

Weerts Logistics Parks (WLP) is een ontwikkelaar van logistiek vastgoed voor 3PL’s en eindgebruikers. WLP heeft 850.000 m² in ontwikkeling in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Italië.

JLL heeft verhuurder Weerts Logistics Parks commercieel begeleid bij deze transactie. CBRE was verantwoordelijk voor de commerciële begeleiding van huurder Primark.

Greenberg Traurig en CMS verzorgden het juridisch advies namens de verhuurder en de huurder. De realisatie van het project wordt verzorgd door Willy Naessens.

Scroll naar boven