Winkelcentrum Makado Beek in handen van Mitiska REIM

Mitiska REIM koopt voor € 56 mln winkelcentrum Makado Beek van Syntrus Achmea.

Makado Beek is verworven namens het First Retail International 2-fonds in een samenwerking met een lokale co-investeringspartner en asset manager 3W Real Estate. Makado Beek heeft een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van 35.060 m2 en bestaat uit 79 winkelunits en parkeergelegenheid voor 1.500 auto’s. Het winkelcentrum wordt gekenmerkt door een Albert Heijn en Lidl supermarkt.

Mitiska wil Makado herpositioneren als een regionaal convenience center voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen. Er worden plannen opgesteld om de CO²-uitstoot te verminderen en het gebruik van hernieuwbare energie te maximaliseren.

“De overname van Makado Beek is een belangrijke toevoeging aan onze Nederlandse portefeuille en illustreert eens te meer ons vermogen om waardecreatie te identificeren en te realiseren. Wij zien in Nederland een belangrijke kans voor onze convenience real estate aanpak, nu consumenten steeds meer tijdsgebonden zijn en daarom steeds meer op zoek zijn naar convenience en efficiëntie bij het winkelen en de toegang tot diensten”, aldus managing director Bram Thomas.

Mitiska REIM werd geadviseerd door CBRE, Stibbe en QGM. Syntrus Achmea werd bijgestaan door Houthoff en Colliers.

Scroll naar boven