Wereldhave neemt winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp over

Wereldhave heeft overeenstemming bereikt met Dela Vastgoed over de aankoop van winkelcentrum Polderplein en haar parkeergarage in Hoofddorp.

Het winkelcentrum heeft een verhuurbare oppervlakte van 17.000 m², exclusief parkeren (417 plekken). Winkelcentrum Polderplein is geopend in 1992 en is volledig bezet met 55 huurders, waaronder bekende merken als Action, Hema, Kruidvat, Normal, Only, Rituals en Ziengs. Wereldhave is ook eigenaar van het naastgelegen Vier Meren. Samen vormen zijn één dominant full service center op de beste locatie van de stad met in totaal 49.100 m² verhuurbare oppervlakte en 105 winkels.

De aankoopprijs van winkelcentrum Polderplein bedraagt €82 mln, inclusief transactiekosten; wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 7,6%. Aangezien de transactie voor 70% met eigen vermogen is gefinancierd, zal de loan-to-value met ongeveer 30 basispunten verbeteren. “Deze overname markeert het begin van de groeifase van Wereldhave’s lifecentral-strategie en sluit een druk en succesvol jaar af”, aldus Matthijs Storm, CEO van Wereldhave. De transactie is gedeeltelijk afgewikkeld in 3.605.208 nieuw uit te geven gewone aandelen van Wereldhave. Het restant wordt contant betaald.

De 3.605.208 nieuwe gewone aandelen van Wereldhave zullen naar verwachting worden toegelaten tot de handel op de gereglementeerde markt van Euronext Amsterdam. Na de transactie bedraagt het aantal geplaatste gewone aandelen van Wereldhave 43.876.129 aandelen.

Scroll naar boven