Wayland Real Estate koopt herontwikkelingslocatie in Zutphen

Met de koop van het voormalige bedrijfsgebouw van Solidus Solutions op bedrijventerrein De Mars in Zutphen, start Wayland Real Estate een herontwikkelingsproject.

Het huidige gebouw op een terrein van ruim 25.000m2 is niet meer van deze tijd en zal na sloop plaatsmaken voor een nieuw en duurzaam bedrijfsgebouw van circa 19.000m2. Het zal geschikt zijn voor onder meer de maakindustrie, opslag, logistiek en transport. Naar verwachting is het bedrijfsgebouw medio 2023 klaar voor oplevering. Wayland Real Estate ontwikkelt het bedrijfsgebouw in nauw overleg met de gemeente Zutphen en geïnteresseerde bedrijven.

‘We merken in deze regio dat er een toenemende interesse is én sterke vraag naar moderne en duurzame bedrijfsgebouwen’, vertelt Arnaud van der Eijk, directeur Wayland Real Estate. ‘Door de ruimte in het bestemmingsplan zijn we in staat een ontwikkeling te realiseren met een maximale hoogte van 20 meter. En kunnen we bedrijven faciliteren tot milieucategorie 5.1.’

Bedrijventerrein De Mars is een van de grootste bedrijventerreinen van Gelderland. De Mars ondergaat een transformatie: er vinden verschillende herontwikkelingsprojecten plaats, waarmee de locatie beter bereikbaar, duurzamer en tijdsbestendig wordt. En er zijn plannen voor aansluiting op het warmtenet om restwarmte te benutten. Zo kan De Mars zich verder ontwikkelen als circulair bedrijventerrein.

Scroll naar boven