Wayland koopt brownfield-locatie voor bouw DC

Wayland Real Estate heeft een kavel gekocht op bedrijventerrein Julia in Kerkrade voor de ontwikkeling van DC Parkstad.

De kavel ligt direct naast het nieuwe Europese hoofdkantoor van Ranpak, dat op dit moment wordt gebouwd. Voorheen stonden op deze locaties de fabriekshallen van Laura Metaal. In 2023 start Wayland met de ontwikkeling van DC Parkstad, een logistiek centrum van 15.600 m² met Breeam-certificering.

De regio Parkstad is de laatste jaren sterk gegroeid. ‘De euregionale ligging van het gebied maakt Parkstad een logistieke hotspot met veel potentie’, vertelt Arnaud van der Eijk, directeur Wayland. ‘Zeker nu de bereikbaarheid verbeterd is, wordt deze locatie steeds interessanter voor logistieke dienstverleners met internationaal transport. Succesvolle bedrijven als Amazone en JD Sports kozen al voor een distributiecentrum in de regio Parkstad.’

DC Parkstad krijgt een oppervlakte van 15.600 m² en zal bestaan uit een warehouse, mezzanine en kantoor. Wayland streeft naar een multifunctionele ontwikkeling, die zowel geschikt is voor logistiek als maakindustrie.

Bedrijventerrein Julia ligt in het zuiden van Limburg, vlak bij de grens met Duitsland. Sinds de opening van de Buitenring in 2019 zijn de bedrijventerreinen in de hele regio Parkstad een stuk beter bereikbaar. Met name vrachtverkeer hoeft niet meer door de steden, maar kan via de Buitenring direct naar de bestemming.

Scroll naar boven