Wat ving Patrizia voor twee Dordtse winkelpanden?

De Duitse vastgoedbelegger Patrizia verkoopt twee winkelpanden in hartje Dordrecht aan de lokaal actieve belegger Holtburgh Capital. 

Het betreft de panden aan de Bagijnhof 34-36 en 48-50 in centrum van Dordrecht. Het eerste object is een winkelruimte die wordt gehuurd voor Vodafone/Ziggo met daarboven woonruimte. Het pand even verderop in straat in wordt gehuurd door damesmodezaak Street One met daarboven woonruimte. 

De twee objecten zijn de eerste woon/winkelpanden in de nieuwe Dordrecht Binnenstad CV van Holtburgh. Met deze nieuw opgerichte beleggingsstructuur gaat Holtburgh verder met het langjarig investeren in een mooie, duurzame en toekomstbestendige binnenstad. Dat doet het onder meer door het behouden en versterken van de winkelstructuur én het creëren van betaalbare woonruimte op de vaak ongebruikte verdiepingen boven de winkelpanden. Holtburgh hoopt de CV nog dit jaar uit te breiden met nieuwe acquisities. 

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Holtburgh Patrizia € 1.450.000 betaalde voor de winkelpanden, € 825.000 voor het pand op 34-36 en € 625.000 voor de winkel/woonruimte op 48-50. 

Het van oorsprong Limburgse familiebedrijf Holtburgh is steeds nadrukkelijker actief in haar thuisbasis Dordrecht. Zo kocht het in 2021 het roemruchte Perry Sport-winkelblok van stadgenoot Pieter van Loon en is het sinds 2020 actief met de ontwikkeling van koopwoningen aan het Kromhout. 

De transactie met de winkelpanden aan het Bagijnhof werd begeleid door BlokMakelaardij.  

Scroll naar boven