Wageningen Campus krijgt houten laboratoria

Kadans Science Partner is begonnen met de houtbouwontwikkeling Plus Ultra III, een uitbreiding van de huidige twee Plus Ultra gebouwen gericht op innovatie in de food, feed & biobased sector van Wageningen University.

Plus Ultra III wordt een toekomstbestendig gebouw dat zo’n 7.600 m² ruimte biedt aan laboratoria, pilot-plants en kantoren. Doordat de constructie vrijwel volledig uit kruislaaghout (cross laminated timber ofwel CLT) bestaat, loopt het gebouw voorop in duurzaamheid. Een kuub hout slaat circa 1 ton CO2 op, tijdens productie van CLT komt ongeveer 150 kilo CO2 vrij. Hierdoor ontstaat een CO2-negatieve constructie. Door daarnaast veelvuldig gebruik te maken van gerecyclede materialen sluit de ontwerpfilosofie van het gebouw aan bij de duurzaamheidsdoelen van Wageningen Campus.

Wageningen Campus is een ontmoetingsplek waar studenten, wetenschappers, ondernemers, start-ups, ngo’s, het mkb en R&D-centra van (inter)nationale bedrijven kunnen samenwerken en kennis kunnen delen om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen. De Campus huisvest in totaal meer dan 200 ondernemingen, waaronder OnePlanet Research Center, DSM-Firmenich, Yili, FrieslandCampina en Unilever.

Scroll naar boven