VORM gaat 335 woningen bouwen in Enkhuizen

VORM en woningcorporatie Intermaris hebben een afsprakenbrief ondertekend waarmee VORM een grondpositie voor de realisatie van 335 woningen in Enkhuizen verwerft.

Een locatie tussen Westeinde en het treinspoor van Hoorn naar Enkhuizen is aangewezen als ontwikkellocatie voor diverse woningtypen. De locatie geeft ruimte aan circa 335 woningen, van starters- tot seniorenwoningen en van sociale huur tot vrijstaande doorstroomwoningen.

Hans Meurs, ceo van VORM: “Dit wordt een inclusief plan, waar wonen toegankelijk is voor iedereen. Starters, gezinnen, doorstromers en senioren. Een nieuwe buurt, waar we écht voor een integrale aanpak van betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid gaan door onze slimme aanpak in gebiedsontwikkeling en vastgoedontwikkeling.”

Over grenzen

Vanuit de gemeente Enkhuizen en gemeente Stede Broec is het initiatief gekomen om de handen ineen te slaan en gezamenlijk het gebied tussen het Westeinde/Hoofdstraat, Broekerhavenweg, het treinspoor en de N505 integraal te ontwikkelen. De ambitie bestaat uit een nieuwbouwontwikkeling van circa 950 woningen. De woningen worden gerealiseerd over twee gemeentegrenzen heen, uit een plan van BPD, Scholtens Projecten en VORM.

Momenteel wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de Stedenbouwkundige visie die naar verwachting in september 2024 wordt vastgesteld in een stedenbouwkundig plan. Vervolgens gaan de partijen het omgevingsplantraject in, met als doel om in Q2 2025 het omgevingsplan vast te stellen. De ambitie is om in 2026 te starten met de bouw.

Scroll naar boven