VolkerWessels verhuurt DC Drunen aan West Coast Supply Group

VolkerWessels Logistics Development heeft DC Drunen aan de West Coast Supply Group verhuurd.

DC Drunen is een nieuwbouwontwikkeling van 33.000 m² op het voormalige LDM-terrein in Drunen. Het distributiecentrum is voorzien van een kantoor aan de voorzijde, loadingdocks en een ruim bemeten voorterrein met manoeuvreerruimte voor grote combinaties. Met West Coast Supply Group is langjarig een nieuwe gebruiker gevonden voor de locatie. West Coast Supply Group is een internationaal opererende distributeur van fast moving consumer goods.

Het project bevindt zich op het bedrijventerrein Metal Valley, waar na de beëindiging van de activiteiten van LDM de bebouwing op het vijf hectare grootte kavel is gesloopt en de bodem gesaneerd. Systabo, ook een VolkerWessels-onderneming, is in oktober 2023 gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. De herontwikkeling heeft een hoge duurzaamheidsambitie waarbij wordt gestreefd naar een Breeam Excellent certificering. Het dak is voorbereid voor de installatie van zonnepanelen en er zijn extra maatregelen genomen om op eigen terrein ondergronds water te bergen.

De oplevering zal plaatsvinden in september 2024 en vanaf eind dit jaar zal West Coast Supply Group het nieuwe onderkomen daadwerkelijk in gebruik nemen.

VolkerWessels Logistics Development is bij de verhuur juridisch bijgestaan door Sight advocaten en commercieel door Bridgegap in collegiale samenwerking met JLL.

Scroll naar boven