VOF Coudewater en BrabantWonen tekenen voor 162 appartementen in Rosmalen

VOF Coudewater, een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, en BrabantWonen hebben woensdag een overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 162 appartementen in Rosmalen.

Het project, genaamd De Buitenplaats, maakt deel uit van nieuwbouwproject Landgoed Coudewater in Rosmalen. Bouwbedrijf Berghege gaat alle 162 appartementen van dit deelplan realiseren. BrabantWonen neemt daar 139 huurappartementen van af. Hiermee start na een voorbereidingsperiode van vijf jaar de werkelijke realisatie van de eerste woningen op Landgoed Coudewater, een voormalig GGZ-terrein aan de rand van Rosmalen.

Betaalbaar wonen

De appartementen van De Buitenplaats worden in twee torens gebouwd, één voor de sociale huur en één voor de middenhuur. Met de toevoeging van dit middeldure programma wordt het betaalbare programma op Coudewater vergroot. Met de bouw van de Buitenplaats en de nu in verkoop zijnde woningen in de Zandbergen, wordt bijna vijftig procent van het totale programma gerealiseerd. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn intussen onherroepelijk voor dit deelplan. Na de ondertekening van deze overeenkomst gaat de bouw van start.

Flora en fauna

Op het landgoed staan duizenden bomen en er is een divers aanbod aan flora en fauna aanwezig. Binnen deze contouren heeft het ontwerpteam, bestaande uit Inbo architecten, Hilberinkbosch architecten, landschapsarchitect Martien van Osch en ecoloog Arend de Wilde, een integraal plan gemaakt dat rekening houdt met alle aanwezige natuur. In samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch is het plan tot in detail uitgewerkt met zorg en aandacht voor het bestaande landgoed.

Scroll naar boven