Vestia en BAM Wonen verduurzamen appartementen in Delft

Vestia en BAM Wonen hebben de overeenkomst getekend voor het groot onderhoud en de verduurzaming van 132 huurappartementen aan de Lodewijk van Deysselhof in Delft.

Door de verbeterde isolatie en ventilatie gaan de appartementen uit 1965 van een gemiddeld energielabel D naar A/A+. De bewoners hebben hierdoor een comfortabeler en energiezuiniger appartement. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en naar verwachting wordt het project in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

Aan de 132 appartementen worden woningverbeterende werkzaamheden uitgevoerd. Dit zijn onder meer isolerende maatregelen zoals nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing en het aanbrengen van kopgevelisolatie, afgewerkt met minerale steenstrips. Ook worden  de badkamers, keukens, toiletten en nieuwe balkon- en galerijhekken grotendeels vernieuwd.

Voor de uitstraling van het complex worden daglichtopeningen aangebracht in de gevel van het centraal trappenhuis waarmee het gevoel van veiligheid wordt vergroot en de gesloten uitstraling van het complex wordt verbeterd. De frisse nieuwe uitstraling van het complex is ontworpen door BTR Architecten.

In alle woningen worden de radiatoren vervangen en aangesloten op het individuele afleversysteem met warmtewisselaar in de woningen. De woningen worden voorzien nieuwe ventilatieroosters en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met mechanische afzuiging. Dit alles voor een gezond binnenklimaat.

De woningen worden in de aanpak voorbereid op de aansluiting van het nieuwe Open Warmtenet. De gemeente Delft heeft samen met verschillende corporaties, waaronder Vestia, en netbeheerder Stedin het initiatief genomen om in Delft een Open Warmtenet aan te leggen. Netverde legt het net aan en Equans wordt de eerste exploitant. Het toekomstige warmtenet dat naar verwachting in 2023 operationeel is, wordt gevoed met restwarmte uit de Rotterdamse haven, aangevuld met een geothermische bron van de TU Delft.

Dit is het vierde project dat BAM Wonen in opdracht van Vestia uitvoert. De verduurzaming van 182 woningen van appartementencomplex Hoog Lindoduin in Scheveningen, 90 woningen in de Tweebosbuurt en 11 woningen aan de Riebeekstraat in Rotterdam gingen de Lodewijk van Deysselhof in Delft voor. 

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen

 

Scroll naar boven