Vesteda verwerft 120 middenhuurwoningen in Typisch Tuinstad

Woningbelegger Vesteda heeft 120 huurwoningen voor middeninkomens gekocht in het plan Typisch Tuinstad in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

De appartementen hebben een oppervlakte van 70-85 m2 en hebben minimaal twee slaapkamers. De realisatie start in april en de oplevering wordt begin 2024 verwacht.

‘Wij zijn verheugd deze woningen aan onze portefeuille te kunnen toevoegen in een project waar betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan’, aldus Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda.

Typisch Tuinstad is een ontwikkeling van Vink Bouw in samenwerking met Hendriks CPO en Vireo Vastgoed. Het plan bestaat uit 190 woningen, waarvan 70 koopwoningen. In het plan is veel aandacht voor leefbaarheid en duurzaamheid. Het thema van de vroegere tuinsteden is hiervoor de inspiratie geweest. Er worden twee grote binnentuinen aangelegd, die deels privé en deels gemeenschappelijk worden gebruikt. Op de begane grond wordt een aantal maatschappelijke functies gehuisvest.

Bernlef de Vries, directeur ontwikkeling van Vink Bouw: ‘We hebben Vesteda in een vroegtijdig stadium betrokken bij de planvorming, waardoor een optimaal plan tot stand is gekomen.’

Scroll naar boven